Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-17-2010, 16:11   #5
Kullanıcı Adı
Terennüm
Karşı çıktığınız talepleri ben ise aksi şekilde haklı buluyor ve destekliyorum.
Cemevleri Devlet tarafından ibadethane görülmeli ve desteklenmelidir.

alevilik bir dinmidir? hrıstiyanlığımn ibadet yeri kilise yahudilerin havra..budistlerin tapınaklarını anlarım alevilik bir din değilse ibadethanelerinin açılması ne anlama geliyor?islamın içinde bir görüşse camileriden niye rahatsız olunur?

Çünkü mesela Aleviler de vergi ödüyor, o yüzden bu en doğal haklarıdır.

valla bende devlete yıllardır vergi veriyorum ama devletin her imkanından faydalanmıyorum ..hala daha 2.sınıf insan hükmündeyim..ben bir imam hatip mezunuyum ama sırf katsayı zulmü yüzünden okuyamadım bende o yüzden ticaret yapıyorum.sırf bu yüzden siyasete hakkımı aramak için girdim diyebilirim.. yemin törenine ailem gelemedi niye kılık kıyafetleri yüzünden benim hakkım ne olacak?kazanmı kaldırmalıyım?...hala polis olamıyorum hala askeri okullara gidemiyorum...

Verdikleri vergi Camilere gidiyorsa Cemevlerine de gitmelidir.
bu konuda eksik biliyorsun diyanetin amacı cami yaptırmak değildir.camileri müslümanlar kendi paralarıyla yaptırır..
Aksi durumda bu haksızlık olur.
Bu bana göre İslam ahlakına sığmaz.

ortak paydamız islam ise alevilerin islami ile bizim islamımız arasında niye bu kadar fark var?

Merak etmeyin toplumsal ayrışmaya kimse gitmez
zira birçok Kilise ve Cemevi Türkiye'de zaten mevcuttur.

benim bu konuda ki görüşlerim bellidir..herkesim kendi ibadet şekli ile ibadethanesinde özgürce ibadet etmelidir...ben ne cemevine karşıyım nede kiliseye hatta oraların ibadete açılıp bizlerde dularda bulunmalarını çok isterim..bundan kim gocunurki..

Kaldı ki Başbakan "kişi inancına güveniyorsa sorun yoktur demekki" demiştir.

aynı fikirdeyiz başbakanla..

Aleviler için Zorunlu din dersleri de kaldırılmalıdır.
Dinimizi farklı inançlara dayatmak da İslama aykırıdır.
(bu konuda sana katılıyorum)
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla