alevilik bir dinmidir? hrıstiyanlığımn ibadet yeri kilise yahudilerin havra..budistlerin tapınaklarını anlarım alevilik bir din değilse ibadethanelerinin açılması ne anlama geliyor?islamın içinde bir görüşse camileriden niye rahatsız olunur?
Alevilik benim inancıma göre de bir Din olmayabilir
fakat saygı göstermek gerekiyor. Kim nasıl inanıyorsa öyle inansın
sonuçta herkes mahşerde hesabını verecektir.
Ayrıca biz durumu dikkat ederseniz Din üzerinden değerlendirmiyoruz
Devlet üzerinden değerlendirmeye çalışıyoruz.
valla bende devlete yıllardır vergi veriyorum ama devletin her imkanından faydalanmıyorum ..hala daha 2.sınıf insan hükmündeyim..ben bir imam hatip mezunuyum ama sırf katsayı zulmü yüzünden okuyamadım bende o yüzden ticaret yapıyorum.sırf bu yüzden siyasete hakkımı aramak için girdim diyebilirim.. yemin törenine ailem gelemedi niye kılık kıyafetleri yüzünden benim hakkım ne olacak?kazanmı kaldırmalıyım?...hala polis olamıyorum hala askeri okullara gidemiyorum...
İşte sorun budur.
İşte biz birbirimizin hakkını savunmadığımız için
bu sorunlar varolmaktadır.
Ben diyorum ki aleviler sizin hakkınızı
sizde Alevilerin hakkını destekleyin ki bu haksızlıkları yaşamayasınız.
Sizin yaşadığınız bu haksızlıklara şahsen bende karşıyım.
aynı şekilde Alevilere yapılan haksızlıklara da karşıyım.
bu konuda eksik biliyorsun diyanetin amacı cami yaptırmak değildir.camileri müslümanlar kendi paralarıyla yaptırır..
"Devlet Cemevi" inşa etsin demiyorum ki.
Camilere Devlet nasıl destek oluyorsa (imamların maaşı, caminin elektiriği, suyu gibi)
Cemevlerine de destek olsun.
ortak paydamız islam ise alevilerin islami ile bizim islamımız arasında niye bu kadar fark var?
Herkes kendi inanından sorumludurr
Hesabını da Allah görür...
|