10-17-2010, 19:39
|
|
|
Alıntı:
eSsra Nickli Üyeden Alıntı
Parti kurucusu kurduğu partinin devamını saltanat biçiminde ilerletmeyi düşündüğü vakit, pimini çekti demektir siyasi istikrarının. Kurduğum parti bana, benim neslime aitten ziyade; partinin esasiyetini rehber almış, içtihatları aynı paralellikte olan aile dışı herkese kabul görmeyi başarabildiği vakit başarının altın anahtarı elinde demektir.. Anap özalla kuruldu Mesut yılmaz ile yıkıldı..Dy Demirel ile kuruldu Tansu çiller ile yıkıldı.. Çünkü siyasi inisiyatifleri yoktu..Bakış açıları ''benim'' diye kabul görücek normları, yolları, nizamları, fikirleri, zikirleri, yenileşme adına müeyyideleri ve hiçbir reformist yaklaşımları yoktu.. Erbakanın yaklaşımı ise tamamen stratejiktir.Partisi harici farklı oluşum içerisine girecek hiçbir siyasiyi sindiremeyecek yapıda hazımsız baktı tüm gelişimlere.. Konuda gözümü tırmalayan sözlerinden en belirgin olan; ''Suudi Arabistan Kralı, Tayyip'e İslam nişanı takıyor. Keşke Tayyip hizmet etse de biz de alkışlasak.'' sözünü ise saltanatın başına oğlunu getirebilme çabaları olarak görmekteyim..Çünkü bu davranışının harici, taktir edebilmeyi gerektirir buda demektir ki kendi oluşumunun önü tıkanacaktır..Halbuki işini hakkı ile yapan bir iktidar mevcutken köşeye çekilip böylesi başarılı bir siyasi ideolojinin alkışlayanı olabilmek neden çok daha zor gelir.. Kuvvetle muhtemel sebebi ise, şahsi hırsların bir milletin geleceğinden çok daha önemli tutulmasıdır..
|
ESRA hanım 80 geçmiş birisinin şahsi hırslarından bahsetmişsiniz Erbakan şahsi hırsı olsaydı başta Numan Kurtulmuşunda önünü açmazdı Numan Kurtulmuş Milli Görüş çizgisinden çıktığı içinde ipi çekildi .
Erbakan partisi için uygun bir lider bulduğu zamanda çekilecektir bu adaylığı karışıklık ortamında haklimiyeti ve sukuneti sağlamak içindir diye düşünüyorum . Esra şunu hiç unutma bu dediğimide kulağına küpe yap Dünya üzerinde bütün İslam devletlerin tepesinde amerikan sömürgesi kabile reisleri vardır Düşmeyen tek kale Türkiyedir Milli Görüştür . Geçmişte İsrailin bir devlet başkanına bir gazeteci sormuş: Korkmuyormsunuz etrafınızda bu kadar islam devleti var hepsi birden saldırsa ne yaparsınız nerden bu cesaret ? Yahudi devlet başkanı cevap vermiş ne korkucam demiş hepsinin başına bir kabile lideri zevki sefa peşinde umrunda bile değil onların demiş tek korktukları Milli Görüş tek yıkamadıkları kale
|
|
|