Konu
:
Cuma Hutbeleri
Tekil Mesaj gösterimi
10-18-2010, 19:26
#
6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
AKıncı 34
Nickli Üyeden Alıntı
gidiyoz camiye başlıyor hoca duaya tam feyz alıyoruz pat gazi mustafa kemal paşa diye katıyor duaya neye uğradığımı şaşırıyorum...
burda çok şükür öyle birşey olmaz. imam, paşamızın adını anar anmaz camide kimse kalmaz. (tekerleme gibi oldu
)
eskiden daha manalıydı hutbeler. Şimdi bakıyorum imamlar hep bilindik şeylerden bahsediyorlar, dolayısıyla cemaatte güdülenme olmuyor. birkaç hafta önce arkadaşla birlikte kaldırımda Cuma namazı kılıyoruz. imamın sesi gelmiyor. imamın sesinin gelmemesinden dolayı ben hayıflanırken millet de "zaten hep bildiğimiz şeyler" deyip çok da önemsemiyorlar hutbeyi. Oysa hutbe farz. Farz da bizim ülkemizdeki hutbeler gerçekten de farz mı dinlemek için ?
bi arkadaş yazın Kuzey Irak'a gitti. Cuma hutbesi Kürtçe okunuyor. arkadaşım diyordu imam hutbe okurken herkes ağlıyordu, bazı sözleri tam olarak anlamasam da ben de çok etkilendim ve ağladım demişti. orda cuma namazı kıldıktan sonra burdaki cuma namazları gözümden çıktı dedi. Diyanetin aklını başına alması lazım. İnsanları mal gibi yapmayı amaçlıyorlar heralde. insan olsunlar Peygamberimizden, sahabelerden, uhuddan, hendekten, çekilen zorluklardan bahsetsinler. Yunus'un ve Mevlana'nın şiirlerini dinlemek istemiyorum hutbelerde. hipnoz oluyoruz resmen.
Beylerbeyi
Açık Profil bilgileri
Beylerbeyi nickli üyeye özel mesaj gönderin
Beylerbeyi - Daha fazla Mesajını bul