10-19-2010, 00:55
|
|
|
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı
başta başlığı açan olmak üzere (diğer padişahları silip sadece Fatih Sultan Mehmetten oluşan bir anket yapmadığı için)
Fatih Sultan Mehmet'i işaretlemeyen herkese hakaret etmişsin.
FSM, gelmiş geçmiş en büyük komutan değil. Ondan önce Peygamberimiz gelir. 2. büyük komutan da tartışılır. Ben Halid bin Velid derim bir başkası Selman-ı Farisi der bir diğeri başka bir komutanın ismini söyler.
İstanbul zaten fethedilecekti. Anadoluda beyliklerle ilgili problem hemen hemen kalmamış, Çelebi Mehmet ülkeyi toparlamış, Anadolu Hisarı yapılmış, Rumeli alınmış, Fatih'in babası 2.Murat Varna ve Kosova savaşlarıyla Balkanları ele geçirmiş. Bizans dediğimiz bölge birkaç yüz kilometrekareden ibaret bir yer olarak kalmıştı. Adamlar nefes bile alamaz hale gelmiştiler. Fatih'in yerinde 3.Selim'de olsaydı Alaaddin Keykubadda olsaydı hatta yumuşak mizacıyla bilinen 2.Bayezıd'da olsaydı İstanbul fethedilecekti.
|
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Peygamberimiz, insanüstü bir varlık. Hatasız, günahsız, mucizevi güçleri olan bir yaratılmış. Herşeyden önemlisi Allah'ın (cc) elçisi.
Yaratılmışların en güzelini, konusu ne olursa olsun, herhangi bir kategoride, sıradan insanlarla mukayese etmek haddimize düşmez. Böyle bir düşünceyi tasavvur etmek bile çok ürkütücü.
Şayet böyle zehirli bir düşünceye sahip olsaydım, Fatih Sultan Mehmed'den bahsederken, referans olarak peygamberimizi göstermezdim.
|
Eşref mesajımı Murat kardeşim gibi yanlış anlayanların olacağı endişesiyle yazdım.Haklı olduğumu da Muratın mesajına bakınca daha iyi anlıyorum.Ben senin ne demek istediğini anladım.Ancak Murat ta haklı..Halid bin Velid mi Fatih mi dersek Halid demek ağır basabilir.Bu münasebetle ""cahillik olur""gibi ağır sözlere gerek olmayan bir konu bence.
|
|
|