Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-19-2010, 01:13   #28
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
başta başlığı açan olmak üzere (diğer padişahları silip sadece Fatih Sultan Mehmetten oluşan bir anket yapmadığı için)
Fatih Sultan Mehmet'i işaretlemeyen herkese hakaret etmişsin.

FSM, gelmiş geçmiş en büyük komutan değil. Ondan önce Peygamberimiz gelir. 2. büyük komutan da tartışılır. Ben Halid bin Velid derim bir başkası Selman-ı Farisi der bir diğeri başka bir komutanın ismini söyler.

İstanbul zaten fethedilecekti. Anadoluda beyliklerle ilgili problem hemen hemen kalmamış, Çelebi Mehmet ülkeyi toparlamış, Anadolu Hisarı yapılmış, Rumeli alınmış, Fatih'in babası 2.Murat Varna ve Kosova savaşlarıyla Balkanları ele geçirmiş. Bizans dediğimiz bölge birkaç yüz kilometrekareden ibaret bir yer olarak kalmıştı. Adamlar nefes bile alamaz hale gelmiştiler. Fatih'in yerinde 3.Selim'de olsaydı Alaaddin Keykubadda olsaydı hatta yumuşak mizacıyla bilinen 2.Bayezıd'da olsaydı İstanbul fethedilecekti.
Öncelikle bir üstteki mesajımı okursanız, peygamberimizin komutanlığı hakkındaki düşüncelerimi öğrenebilirsiniz.

İkincisi; peygamberimiz sizce İstanbul'u feth edecek komutanın Fatih olacağını bilmiyor muydu? Biliyordu. Peygamberimizin sözleri doğrudan Fatih'e yöneliktir. Bütün müslümanlar birlik olup İstanbul'a yürüseydi bile, o şehri Fatih'ten başkası alamazdı.

Peygamberimiz, daha doğmamış bir hükümdarı ve onun ordusunu övüyor. Bu öyle büyük bir övgü ki, bu övgüye mazhar olmak için pek çok müslüman İstanbul'u fethe çıktı. Ama başaramadılar. Çünkü bu şeref Fatih ve onun şanlı ordusuna aitti.

Fatih'i işaretlemeyen herkese hakaret mi? Ben Osman Bey'i işaretledim. Bunu nasıl yorumladın? Çok merak ettim.

Fatih'in üstüne komutan tanımam. Fakat sevgi meselesinde sistemin yani Osmanlı'nın kurucusu benim için daha değerli. Fatih Sultan Mehmed'de yaşasaydı, bence varlığını borçlu olduğu müthiş deha Osman Bey'e sahip çıkardı.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla