Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-29-2010, 09:53   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Red face Dağda kadın olmak zor

Radikal muhabiri Mavioğlu Kandil'deki teröristle görüştü. Kadın terörist dağda nelerle karşılaştığını anlattı.

Kandil'e çıkan Ertuğrul Mavioğlu PKK'lı teröristlerle birebir görüştü. 'Evindar Ararat' kod adlı kadın teröristin anlattıkları dikkat çekiciydi.

Kandil'e çıkış öyküsünü anlatan Ararat, dağa çıktığında hayal kırıklıklarına uğradığını itiraf etti. Ne tür zorluklarla karşılaştığını ise şöyle anlatıyor:

"PKK’ya kadınların katılımı, 1989 sonrasında arttı. Kadının dağda yaşaması, mücadele etmesi, erkeklerle karşılaştırıldığında daha zor. Fırat Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyordum. 1992’de kararımı verdim ve dağa çıktım. Giderken aileme bir mektup bırakarak gerekçelerimi anlattım. Öğrenciyken tutuklanmıştım. İki ay cezaevinde kalmıştım. Fark ettiler. Babam benim ileri düzeye gitmemi hiç istemedi. Legal sahalarda mücadele etmemi istiyorlardı. Ailemde yurtseverlik vardı. Ama yine de diploma almamı bekliyorlardı. Diploma almama iki ay vardı ve bu mektubu yazdım. Ben toplumda kalsam, çok sıradan bir memur olacaktım. Şimdi ise çok daha büyük bir güçle çalışmak istiyorum. Dağa çıktıktan sonra iki yıl ailemle ilişki kurmadım.

Dağa çıktıktan sonra hayal kırıklıklarına uğradığım da oldu. Dersim’deydim. Erkek arkadaşlar bize komutanım demekte zorlanıyordu. Biz onlar diyene kadar inat ediyorduk. Biz bir arkadaşı yitirdiğimizde çok acı çekeriz. Üzülürüz, ağlarız ama yıkım olarak ele almayız. "

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder