11-05-2010, 18:46
|
|
|
Ben alay göremedim hacı,adamın mesleği baytar olsa baytar derdi,başka bir şey olsa başka şey diyebilirdi.Çay getirip götürmek,onu karıştırmak zoruna gitmiş kişinin.'Oğlum' dense,bunu da şikayet ederdi eminim.
Kaldı ki kısa dönemlerin hepsi aynı değil.Bir takım kısa dönem gerçektende 'okumuşluğunu' öne sürüp havalanabiliyor,bunun karşılığını da bizden değil,komutanlardan alıyorlardı zaten.
Bizden farklı muamele gördükleri doğru,çokta şanslılardı,biz bunu sorun etmezdik ama buna rağmen kendilerini başka yerlerde görmeleri, 'yasa gereği biz assubay haklarına sahibiz' gibi laflar etmeleri,asıl onların gıcıklık yaptığı kendilerini yükseklerde gördüğü gerçeğidir.Beli ki okumuşluğunun,assubay yetkisini kendisinde görmesi gibi düşünceler yüzünden bu askerde böyle tavırlar içerisine girmiş.
+
Kendimi ezik görmem asla,ne güzel uzun dönem yaptım en güzel şekilde yaptım içim rahat 
Uzun dönem yapsam ben de bazıları gibi ya kapris içerisinde olurdum,veya kendimi uzun dönemler yerine koyup onlar gibi hareket etmesini bazı şeyleri kabullenmesini bilirdim tıpkı dış karakolarda nöbet tutan kısa dönemler gibi.Mesele bu.
Sivil hayatta kendilerini üstün görebilirler,biz askerde hiç kimsenin hiç kimseden üstün olmadığını,eşit olduğunu gösterdik o kadar.
Ders alan iyi geçindi,ders almayan tuvalette ağlamasını da bildi,tv'den de çaydan da mahrum kaldı.
|
|
|