Bazı kendi fikrimdeki hususları dile getirmek istiyorum.
Ben şöyle düşünüyorum İslam kuralları çerçevesinde hayatını yaşayan bir insan olarak ve de doğal olarak anti kemalist bir insan oluğunu düşünürsek bu adamı bu hale getirenler niçin mustafa kemal sevdalısı yapmadıda İsa'yım ben dedirtti?...! Bunu başaran mekanizma mustafa kemal sevdalısı yapsa idi bu adamcağızı hiç kimse inanmazdı ve kimseyide inandıramazlardı çünkü radikal anti kemalist bir kişinin birden bire mustafa kemal sevdalısı olması bu adamı deli yerine koyduramazdı. deli olduğu düşünülse bile mutlaka başına bişey geldi de böyle oldu derdi. Hz İsa bildiğimiz ölçüde kıyamet alameti olarak dünyaya gelecek ve biz buna inanıyoruz Hasan Mezarcı da inanıyordur muhtemelen. Bu adamın birden bire bu şekilde çıkması ve kıyamet alametlerinin tamamının gerçekleşmemiş olması Hasan Mezarcı nın İsa olamadığının apaçık delili olsa gerek. EE bu şartlarda herkes deli diyecektir. Bu adamı harcayan mekanizma çok ince düşünmüş olmalı. Birde şöyle bir tespitim var tüm konuşmaları cunta zihniyeti tarafından izlenmekte idi ne diyor bu adam ne pisliğimizi ortaya çıkartıyor diye dinliyorlardı. Dinleyip hakkında fikir sahibi oluyorlardı. Hasan Mezarcı karşı çıktığı zihniyetin düşmanı idi. Düşmanını alt etmek için tanımak gerekiyor. Ve bunlarda bunu yaptılar. Öyle ince düşündüler ki ne yapsak da bu adamı sindirsek ve bunun gibi bizi zora sokacak insanlara göz dağı versek hesabı yaptılar. bunu tasarlayanda insan aklı idi bizde insanız ve ihtimaller çerçevesinde başına gelen şeyin her ne şekilde olursa olsun bi şekilde rejim alehtarları tarafından harcandığı bana göre aşikardır.
Dönemindeki arkadaşlarını başına ne geldi diye niye bir araştırma yapmadılar niye sorgulamadılar ben bunu merak ediyorum aceba korktular mı?
|