Sn. Hayrunnisa Gül talihsiz bir açıklama yapmıştır ama ilkokulda başörtüsüne bende sıcak bakmıyorum..sadece bu görüşüm başörtüsü için değil bir ara gündeme gelen kıyafette serbestlik için de geçerlidir..ilköğretim öğrencisi daha belirli bir olgunluğa ulaşmamıştır...başörtüsü ile gelen veya gelmeyen arasında, lüks bir kıyafetle gelen veya gelemeyen arasında, her gün farklı kıyafetlerle gelen veya gelemeyen öğrenciler arasında farklı düşünceler farklı yorumlar doğacağı aşikardır...bu nedenle ilköğretimde kıyafet belirli olmalı ve herkes bu kurala uymalıdır..herkesin başörtüsü takacağı bir kural gelirse sıcak bakarım ancak kimse bunun için zorlanamaz..serbest bırakıldığı durumda başörtüsüyle gelen öğrencimizi rencide edici, seviyesiz hareketler olabilir..bu da öğrenci açısından psikolojik olarak olumsuz bir durumdur...bu olumsuzluklarla öğrenci başörtüsüne karşı bakış açısını bile değiştirebilir ve daha birçok olumsuz neden olabilir sonuçta ilköğretim öğrencisi daha çocuk yaştadır.....bu yüzden ilköğretimde başörtüsüne sıcak bakmıyorum...
|