11-11-2010, 16:40
|
|
|
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Bu devletin kamu alanında,yazışmalarda,bilmemnelerde konuşulması gereken dil Türkçedir.
Eğer Türkçe bilmiyorsa kişi,gider bulur bir tane çevirmen onla birlikte sahneye çıkar.
|
Çevirmen ha? Yahu kardeşim adamın yaptığı grup toplantısında hepsi olmasa da çoğu kürtçe biliyor. Bu durumda kime ne hangi dili konuştuğundan?
Onlar anlıyorsa, memnunsa durumlarından bu kimseyi ilgilendirmez.
Alıntı:
Başbakanımız çıksın Arapça konuşsun o zaman.Ne mantığı kalır ?
|
Burada fazlasıyla saçmaladığını söylemem lazım Hüdaverdi. Kusura bakma. Çünkü sarfettiğin cümlenin konuyla uzaktan yakından alakası yok.
Alıntı:
Ama ülkenin ana dilini bildiğin halde,mecliste çıkıp show yaparsan,bu arıza çıkarır.
Sözde başkan olarak çıkan kişi nerede ? O neden konuşmamış ?
|
Şov yapmış ya da yapmamış.Bunu kimse bilemez. Ama yukarıda da dediğim gibi, o topluluğun çoğu kürtçe biliyorsa, anlıyorsa, memnunsa bu durumdan bu kimseyi ilgilendirmez.
Alıntı:
Madem siyasetçisin,parkta gezinen sıradan birisi değilsin,bu ülkede en çok konuşulan en çok bilinen dili neyse onu konuşacaksın mecliste,mahkemede,kurumlarda orada burada.
Sokakta evinde arkadaş gurubunda istediğin fanzateziyi yap.
|
Senin fantazi dediğine, onlar özgürce yaşamak, özgürce kendi ana dillerini konuşmak diyorlar.
Bu adamlar kalkıp tbmm de Türklerin, Kürtlerin, C.başkanının, Başbakanın olduğu bir ortamda Kürtçe konuşmamışlar. Eğer o zaman kürtçe bilmeyenlerin olduğunu bile bile kürtçe konuşurlarsa o zaman sen ona fantazi de diyebilirsin, provakatif hareket de diyebilirsin. Ama konuştuğu yer kendi grup toplantı salonu.
...
Benim amacım bu insanları savunmak değil asla. Eğer derdim savunmak olsaydı onların yanında yer alırdım. Ama çok şükür öyle bir hata yapmadım hiçbir zaman.
Sadece olaylara biraz daha şeffaf bakmanızı , her seferinde milliyetçi duygularla yorum yapmamanızı rica ediyorum..O kadar..İnanın bunu yapmak zor değil..
|
|
|