Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı
ben konuya iki yönden bakmak istiyorum olayin özgürlük boyutundan bakarsak herkes istedigi sekilde konusmali, kendi kültürünü istedigi sekilde yansitmalidir ancak bdp nin tamamen showa dönük bir harekettir yani üzüm yemekten cok bagciyi dövmekdir ki cogu bdp li kürtce bile bilmiyor buda tam anlamiyla ironik..
|
Abi.. bu adamların kendi grup toplantısında kürtçe konuşmalarındaki amaç ile , bugün Kck davalarında sırf provakasyon yapmak için ille de kürtçe ifade vermek için ısrar etmeleri arasında bence çok fark var..
Ben ilk söylediğime bdp lilerin sadece kendi ana dillerini konuşmak adına yapmış oldukları bir eylem olarak görüp o şekilde değerlendirirken ve bunun abartılmaması gerektiğini düşünürken ;
ikinci yapılan şeyin tamamen kötü niyetle yapıldığını ve tamamen bir provakatif eylem olduğu düşüncesindeyim. Kürtçe ifade vermek için bu kadar ısrar etmeleri çok çok saçma ve gereksiz..
Bu adamların genel anlamda niyetlerinin çok da iyi olmadığını bilsek de yine de bence Şahin'nin bu tutumu gereksizdi..
Yine kazanan bdp liler oldu aslında.. Şimdi başlayacaklar halkı galayana getirmeye , bu devlet böyle bir devlet diye , ana dilde eğitim yok, grup toplantımızda yine ana dilimizi konuşmak yok vs..
Ben onların ekmeğine yağ sürdük diye üzülüyorum en çok da aslında..
Yani ortamda bulunan herkesin kürtçe bilip bilmemesi önemli değil , bdp lilerin Şahin'in bu tavrını en iyi şekilde kullanacaklarıdır asıl sorun..