11-26-2010, 22:38
|
|
|
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Amerikan diye bir ırk yok mu? Bence var. Var olmasa bile var olacaktır. Ama sence yok. Neden yok? Çünkü farklı farklı milletlerden insanlar oraya yerleşti, Amerika çatısı altında yaşıyorlar. Yani Amerikan oğlu Amerikan yok.
Peki atıyorum ya 1000 yıl sonra ne olacak? Ben söyleyeyim, Amerikan diye bir ırk var olmuş olacak. Nasıl ki bundan binlerce yıl önce Kürt yoktu, Türk yoktu, sadece insan vardı, sadece Adem oğulları vardı, sonradan bir yerde toplanıp milleti, ırk denen kavramı oluşturduk, Amerikalılarda Amerika'da toplanıp belli bir zaman sonra Amerikan ırkını kuracaklar.
Kim Hz. Adem'in Türk, Kürt, Çerkez olduğunu iddia edebilir? Millet kavramı önemlidir ama bu kavramı kutsallaştırmamak, hak ettiğinden daha fazla değer vermemek gerekir. Millet kavramı benim için sadece bir etikettir. Benim ait olduğum coğrafyayı gösteren bir etiket. Türkiye demek anadolu demek, Türk ise anadolu insanı demektir. Bundan ötesini ben bilmem. Bu nedenle ne Türklükle ne de Türkiye ile bir sorunum var.
|
Aynen öyle millet kavramı benim için o kadar önemli bir şey değil ama baskılar ve dayatmalar sonucu önemli hale getiriliyor. Sadece bir etiket ve bıraksınlar sadece bir etiket olarak kalsın. Türkiye cumhuriyeti kürtleri anadolu coğrafyasında yaşayan mezopotamya kökenli bir millettir. Türkiye cumhuriyeti türkleri anadolu coğrafyasında yaşayan orta asya kökenli bir millettir. Evet sadece bir etiket ...
|
|
|