11-27-2010, 15:18
|
|
|
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
- Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız diyen insanları ben yadırgamıyorum. Bilakis onlarla gurur duyuyorum. Çünkü onlar, ırkçılık çamuruna batmamış insanlar. Üstelik orada hiçkimse Ermeni olmadı. Orda verilen mesaj Ermeni olmak değil, haklının, mazlumun yanında yer almak demektir. Oradaki insanlar Hrant'ın haksızlığa uğradığını düşünüyordu ve ona destek verdi. Bunu herkes yapamaz. Başka birini yıllarca koynunda bile beslesen "ben Türküm" demez. Ama adaletli olan bu millet, gerekirse "hepimiz Ermeniyiz" der ve adaleti savunur, mazlumu korur. Ben bu nedenle seviyorum bu milleti.
(Hrantız, Ermeniyiz olayında provakatör insanlar da vardı. Kast ettiğim onlar değil.)
-Irçılığın dünyada mazisi nedir? Yaklaşık son 200 yıl. Osmanlı, dünyada ırkçı düşünce oluştuktan kaç yıl sonra yıkıldı? Yaklaşık 100 yıl. Peki bir araştır bakalım, dünyada ırkçılık yayıldıktan sonra en çok etkilenen ülkelerin başında kim geliyordu? Tabi ki Osmanlı.
Bu sonuç Osmanlı'nın ırkçı olduğu anlamına gelmez. Osmanlı ırkçı değildi ama bünyesinde barındırdığı insanlar ırkçıydı. Osmanlı demek çözüm oldu mu? Yunan, "ülkenin adı Osmanlı. Ben kendi adıma devlet istemem" mi dedi? Ya da Araplar?
Aynı şekilde bugün Türkiye'nin adını değiştirelim, Osmanlı yapalım. Türk kelimesini de lügattan bile kaldıralım. Hatta Türk kelimesini kullananları cezalandıralım. Irkçı diyerek asıp keselim. Peki bu durumda ülkeyi bölmeye çalışan pkk, "Tamam ırkçı unsur kalmadı. Biz bu ülkede artık uslu uslu yaşarız" der mi? "Artık Kürt devleti istemiyoruz" der mi? Yine demez. Yine biz Kürt devleti kuracağız der. Yine bu ülkeyi bölmeye çalışır. Bunun aksini iddia edebilir misin?
Hadi Türk kelimesi ırkçı bir söylem olsun. Irak kelimesi de mi ırkçı bir söylem? Değil. Peki neden Kuzey Irak'ı Kürdistan yapıyorlar? Türk kelimesi ırkçı bir söylemse Kürt kelimesi de ırkçı bir söylem. K. Irak'ın adını neden ırkçı bir kelimeyle değiştiriyorlar? Irak deyip yaşasınlar.
Ama yaşamazlar. Çünkü amaç Kürt Devleti kurmak. Sen ülkenin adını, milletinin adını değiştirsen ne fayda!
Şuna da ifade etmek istiyorum. Kürt Devleti isteyenlerin amacı Kürt Devleti kurmak da değil. Onların amacı ülkemize zarar veren avrupalı devletlerin, İsrail'in oyuncağı olarak rant elde etmektir. Yoksa onlar ne Kürt'ü düşünür ne Türk'ü. Gavur zihniyetindedir onlar. Yani onlar için "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir" Kan kimin kanı, önemli değil.
|
Çok güzel anlatmışsın ..
|
|
|