Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-27-2010, 15:28   #94
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Aslan47 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayatında hiç bukadar haklı olmamıştır her halde...
Düşüncenize saygı duyuyorum. Sonuçta Sakık Türk değil. Neden Andımızı söylesin? Neden Ne Mutlu Türküm diyene desin. Aksini yapmak ırkçılık olur değil mi?

Peki bu kadar hassasız. Merak ediyorum. Dinlediyseniz onlar sadece Andımızdan rahatsız olmuyor. Mesela İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oluyorlar. Andımız, İstiklal Marşı gibi zoraki söylettirilen şeylerin, beyin yıkama olduğunu söylemişlerdi. Hatta kongrelerinde bile İstiklal Marşı okumak istemiyorlar. Biz Kürtüz, Kürt Ulusal Marşı okumak istiyoruz diyorlar. Hatta bir ara kongrelerinde bile İstiklal Marşı yerine Kürt Marşı okumuşlardı.

Peki bu konuda da onları haklı buluyor musunuz? Yoksa onlara istemedikleri halde zorla İstiklal Marşı okutmak taraftarı mısınız? Onların Kürt Ulusal Marşı okumasına karşı çıkacak kadar ırkçı olamazsınız herhalde (!)

Tabi birde bayrak konusu var. Yaklaşık 300 yıldır kullandığımız bayraktan da rahatsızlar. Kürt bayrağı istiyorlar. Onları zorla Türk bayrağı altında esas duruşa mı geçireceksiniz? Yoksa onlara kendi bayraklarını asma hakkı tanıyabilecek misiniz?

Gerçi bayrağımızı Atatürk değiştirmiş olsaydı, "Osmanlı zamanında o bayrak altında insanlar mutlu mesut yaşıyordu. Atatürk bayrağımızı değiştirdi, sorun ondan çıktı" derdik ama bayrak değişmedi. Buna rağmen 300 yıldır kullandığımız bayrağı elimize alıp bdp'lilerin arasına girsek, herhalde ruhumuzu oracıkta teslim ederiz.

Atatürk'Ün getirdiği uygulamaları kaldırmak kolay. Onun uygulamalarına ırkçı demek de kolay. Ama yarın Atatürk'e ait olmayan uygulamaları, İstiklal Marşını, Türk Bayrağını değiştiremezseniz, sizde ırkçı (!) olmak zorunda kalırsınız. Bunları zorla benimsetecek kadar zorba değilsiniz.

(Tekrar hatırlatmak istiyorum. Benim amacım burada Andımız'ı korumak değil. Andımız'dan rahatsız olduğunu söyleyen Sakık'ın ve diğer pkklıların gerçek amacı beni rahatsız ediyor. Ve bu nedenle Andımız'ı kaldırınca hiçbir şeyin değişmeyeceğini de iyi biliyorum. Değişeceğini umut edenler sadece hayal kırıklığına uğrar.

AB'nin amacı bizi AB'ye almamak. Ama bu gerçeği saklayarak, bizi kukla gibi kullanıyorlar. Yok onu yapın, yok bunu yapın. Peki sonuç? Sonuç yok. Bdp'nin amacı da ülkemizi bölmek. Bunu yaparken de tıpkı AB gibi amaçlarını gizliyorlar. Başımıza sözde sorunlar çıkartarak ülkemizi karıştırıyorlar. Biz sorunları çözsek bile bir sonuç asla çıkmıyor, çıkmayacakta. Sonuç için AB'nin almama zihniyeti, BDP'nin pkk'nın da ülkeyi bölme zihniyeti değişmesi gerekiyor.

Andımızı kaldırmak, sadece kukla olmaya devam etmemizi sağlar.)
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla