Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2010, 15:42   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Konuşmayı dinledim,çok güzeldi.
Bence rektörlerin yetkisi kısıtlanmalı,veya bir ayar çekilmeli.Artık kim ilgileniyorsa bunla,bir şeyler yapılmalı.
Eğitimci mi bunlar ? Yoksa düşüncesine göre mi hareket ediyorlar ? Ona göre hareket edilmeli.
Ha yok ideolojiye göre ise üniler sınıflandırılmalı.
Ha yok eğitim yuvası ise,düşüncesine göre hareket edenler cezalandırılmalı.

Üniler özgür yerlerdir derler.Bu özgürlüğü de tanımlamak lazım.Bu özgürlük araştırmaya geliştirmeye yönelik bir özgürlük mü ?

Yoksa içkiye sıçkıya,partizanlara yönelik özgürlük mü ? Bu da belirtilmeli.Ona göre kimileri gece klübü gibi geç saatlerde faaliyet göstersin,kimi üniler de araştırsın geliştirsin yeni şeyler üretsin.

Olaylara baktım,parasızlıktan kıvranıyoruz diyen sözde öğrenciler -ki asıl amaçları öğrencilerin aklını çelmeye çalışan sünepelerdir,okumak deil- otobüs tutup gösteriye geliyorlar.
Bir sokakta kırmızı bayraklılar,diğerin de mavi,ötekin de yeşil bayraklılar var.

Kim düzenliyor bunları ? İçeri girip saldırma yetkisini kim veriyor ? Emniyet amirine vurma emrini kim iletiyor ? Aslında derinden sorgulamak lazım bu kişileri.Eminim başka şeyler çıkacaktır.
Gösteri yapmak isteyen 'normal' öğrenciler ne içeri girmeye çalışır,ne polis dövmeye kalkışır,ne de parası olmadığından otobüs tutabilir,korsan gösteri yapabilir.Bağırır çağırır protesto eder,sesini duyurmaya çalışır,uygun hareketler setgiler,izleyen kişilerde hak verir destek olur tebrik eder.

Rekötürn birine bakıyorsan içkiye sıçkıya bulaşıyor kadına kıza tecavüz ediyor.
Diğerine bakıyorsun pkklıları içinde barındırıyor,pkklıların hareket sahasını genişletiyor.
Bir diğeri yasakçı,fişleme derdinde.
Öte ki 'hangi kızla yatsam' düşüncesi içerisinde.

Başbakan bunları dile getirmeliydi,yüzleri kızartmalıydı,domates tarlasıan çevirmeliydi o toplantı salonunu.
Kısacası 'eğitimci olmayanın' ağzına etmiş olmalıydı.
Eğitimci olan ise yemeğini afiyetle yer,başı dik alnı temiz şekilde salondan çıkar çalışmalarına hız verirdi.

Başbakanın tek hatası bu toplantıda.
Ahh ben olcaktım ki başbakan off