Konu
:
Kocaeli'de Asgari Ücret Protesto Edildi. “Asgari ücretli uzaylı değildir”
Tekil Mesaj gösterimi
01-05-2011, 16:03
#
6
Kullanıcı Adı
Şuayip
Alıntı:
ENES_CAN_AK
Nickli Üyeden Alıntı
sonuna kadar katılıyorum.8 yıllık sürede bence işsizlik, asgari ücret gibi konular çözülmüş değil ve yetersiz.bu insanlar hala son umut olan ak partiye oy veriyorlar.hala bir beklentileri var ak partiden.sekiz yıllık ikdidar döneminde çok şey değişti güzel şeyler oldu ama hala yoksuluğun önüne geçilemedi.hala asgari ücrete çözüm bulunmuş değil.asgari üçretle çevremde ev geçindiren bir sürü insan var ve ben bu insanlar nasıl geçiniyor hayret ediyorum.bu sekiz yıllık süreçte gerçekçi olalım sanayi gücü arttı iş adamları karlarını artırdı.şirketlerin kar oranları her yıl artıyor.özellikle ilk 500 kuruluş yıllardır takip ediyorum hep kardalar.ülkemizin büyük çoğunluğu asgari üçretle bu kuruluşlarda çalışıyorlar ve karın tokluğuna çalışıyorlar resmen.bide bu kuruluşların hükümetimizin çıkardığı denkleştirme muhabbetine mesai yaptırıp üzerlerine yüklenip yüklenip ardından masai parası yerine yada saati yerine izine çıkartıyorlar.bu insanları kölelik düzeninde çalıştırmaktan başka bişey değil.ben inaçlarım doğrultusunda bu partiye oy veren biriyim yinede bu partiye oy verecem çünki benim düşüncelerime diğer partile aykırı ama bu oy vermem ak partinin çok başarılı olduğu anlamından kaynaklanmıyor artık.
Bir kısmına katılıyorum ama devlet iş alanı acmaz bunu iş adamları yapar. Yıllardır köhne eğitim sistemi ile ara elaman yetiştiremediniz bilim cağına geçiş ilede bedensel ihtiyaclar bitti o yüzden arada kalan bir nesil oldu . Ak parti hayatın bir çok köşesinde yapmış olduğu iyileşmeye hızla devam ederek sosyal devlet karşılığını vermeye devam edecektir. Başka alternatif yoktur. Dış ülkelerdeki ucuz innsan emeği bizim asgari üçretlere etki yapıyor iş adamları korkutuyor iktidarı dış yatırımcılar ile rekabet edemeyiz asgari üçret artarsa diye şimdilik çok daha zararlı olacak yükseltme oranı aşağıda bu yüzden tutuluyor ama böyle gitmeyecek. Hem geçmişe göre çok daha iyi konumda değilmi ki
Şuayip
Açık Profil bilgileri
Şuayip nickli üyeye özel mesaj gönderin
Şuayip - Daha fazla Mesajını bul