Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı
hükümet asgari ucret için bişey yapamaz.
diyelimki hukumet asgari ucreti 2 katına çıkardı hemen patronlar cevap verirler mesela marketteki gıda fiyatlarını vs. iki katına çıkartırlar.
nasıl olsa serbest piyasa var herkes istedigi fiyatı belirleme hakkına sahip !
kısacası kapitalizmi kaldırmadıgın surece bu devam eder.
|
Kapitalizm gömlek değil ki hemen değiştirilsin.Ankara Yüksel caddesinde yürüyen liselilerin de becerebileceği türden bir iş değil bu,2 ihtimal var ya bu dünya düzenini çeviren çarklardan biri olup sistemi adam edeceksin ki bir insan ömrü görmeye yetmez, ya da Latin ülkelerinin bazılarındaki gibi herşeyi kendin üreteceksin,dışa bağımlılığa ciddi kısıtlar getireceksin sıkıntı çekeceksin..Bana son seçenek daha onurlu geliyor ama gel gelelim bu uygulamaya gelince o yürüyen devrimci liseliler bile karşı çıkar
Bir de anlamadığım şey şu,sanki hergün kahrolsun kapitalizm diye yürüyormuş bu sisteme hiç katkıda bulunmuyormuşsunuz gibi neden komünizm konu olunca saldırıya geçiliyor,kapitalizmle kardeş gösteriliyor ki?E şu an kapitalizm var işte daha mı iyiyiz?Hele katliamların öne sürülmesi çok komik,Stalin danası o zaman felaketlere yol açtı evet ama bugünde Amerika 1 milyon sivili katletti..Daha beterini Filistine uygulayanlar var,yardıma gelenleri bile öldürmediler mi itler?Onun için bir ideolojinin savunulduğu ortamda kötü yanlarını ortaya koymanın bir manası yok.Ha ben gomünistmiyim,hayır
Sadece liberal politikalardan dolaylı olarak kapitalist yönetimlerden (ki biz kapitalist toplum değiliz,kurbanıyız sadece) yana görmüyorum kendimi,İslam'da da söz konusu olduğu gibi sosyal devletten yanayım.
Bazen diyorumki Türk Telekom devlet elindeki gibi 128kbit hız sağlasaydı da bizim olsaydı,şimdi 64 kat daha hızlı ama uçan kuşa para ödüyoruz..Devlet de anlaşıldığı üzere hiç takip etmiyor bu dolandırıcıları.Özelleştirdik de ne oldu borcun % kaçını kapadı,onun yerine kamu eliyle yeni bir sağlayıcı yaratılsaydı rekabet olsaydı,daha iyi hizmet verebilirlerdi..