Bugüne kadar ahlaksız dizilere şahit olduk. Fakat bu ahlaksızlığın da ötesinde bir film olmuş. Ecdadımıza, hele hele Kanuni gibi bir isme çirkin, kabul edilemez iftiralar var. Tarih bilincinden yoksun olan insanlarımız, Kanuni gibi bir ismi bu dizilerle tanırsa eyvahlar olsun.
Dün diziyi ben de izledim. Şöyle bir örnek vermek istiyorum. Haremdeki bayanlar için sık sık "köle" ve "Sen Sultan Süleyman'ın malısın. Ölmene de yaşamana da o karar verir." şeklinde çirkin sözlere şahit oldum.
Birincisi Osmanlı haremindeki bayanlara asla köle muamelesi yapılmamıştır. Osmanlı'da devşirme erkek olsun, bayan olsun hiçkimseye köle gibi davranılmamıştır. Bilakis devşirmeler hep iyi makamlarda, en iyi şartlarda bir hayat sürmüştür. Köle olarak kullanılmak üzere hiç kimse devşirme usulüyle Osmanlı'ya getirilmemiştir.
Osmanlı'ya devşirme olarak gelmek bir başarıdır. Bir rüyadır. Üstelik Osmanlı gibi kadına değer veren bir imparatorluk, bayanı nasıl bir mal olarak görebilir?
İzleyenler zannediyor ki o haremdeki bayanlar padişahın malı. Padişah onlar üzerinden eğleniyor. Peki o haremdeki bayanlar yarın başka Osmanlı Beyleriyle evlendiğinde ne olacak? Padişah (tövbe estağfirullah) mallarını, karılarını başka erkeklere mi vermiş olacak?
Osmanlı'da kadın erkek herkes padişahın emrindedir. Herşey padişaha aittir. Sadecee haremdeki bayanları gösterip "siz padişahın malısınız" demek, padişahı kadın düşkünü olarak göstermektir. Kadınları aşağılamaktır.
|