Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-08-2011, 17:06   #4
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ülkemizde ortak tarih biilinci bile oluşmamış ki ; geçen bir tv programında İlbey Ortaylı gibi ünlü tarihcimiz bile harem olaylarını padişahlara karşı olumsuz düşüncelerini tarihi gerçekleri ile yansıtabiliyorsa. Senaristlerin tam tarihi yansıtamıyor olsak bile tarihci kimlikli insanlardan esinlenerek birazda kurgu katarak bunları yapıyoruz dediği vakit ne diyebileceğiz.

Hakikaten demokratlık sınırı kim nasıl belirgin hale getirecek. Bireysel olarak tepki gösteremeyip nefsi vs gibi acizlikten ötürü dizilere prim verebiliyorsak millet olarak biz bunu dai yapamıyorsak nasıl olurda rtürk araçılığı ile bunu yayından kaldırabiliriz.
Ortak bir tarih bilinci oluşmadığı noktasına belki katılabilirim. Yalnız söylediğiniz ismin konuşmalarını çok yakınen takip etmesem de, bu konuda (tarih konusunda) faydalancağım insanların başında gelmeyeceği kesin. Herhangi bir şekilde kötü bir durum atfetmek istemiyorum fakat böyle bir intiba oluştu ben de belki de yanılıyorumdur.

Yalnız bir de şu var ki, söz konusu dizinin artık aleni diyebileceğimiz gerçekleri böyle bir dille anlatmasından bahsediyoruz. Yani öyle ufak tefek ayrıntılardan bahsetmiyoruz.

Artı elbetteki onlar da insandı. Özel hayatları vs. olabilir. Ancak böyle mi anlatılmalı. Onların nasıl anlattığını bilmiyorum ama dinlediğim kadarıyla çarpıtılmış şekilde veriliyor imiş. Zaten bu kadar tepki çekmesi de bunlardan sebep değil midir! Bir yorumda okumuştum. Örneğin; "bir cumhurbaşkanının bir başbakanın özel hayatı bu şekilde verilse hoş olurmuydu" diyordu. Heralde bu düşünce olayın ne denli kötü bir şekilde aksettirldiğini bir nebze olsun gösterir.

Malesef ama malesef bireysel olarak koymamız gereken tepkiler, nefsi isteklerimize kurban gidiyor. Bu kadar basit mi diyeceksiniz basitmiş demek ki!
O yüzden zor kullanarak, gerekli otoriteyi ön plana çıkararak bir şeyleri korumaya çalışıyoruz. Acı bir durum belki ama durum bu.
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla