Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2011, 17:24   #29
Kullanıcı Adı
Şuayip
Alıntı:
karsu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herhalde rahat benim gönlüm en azından doğruları gösteriyor bi önyargılı seyretme neler çıkartacaksın yok içki içiyormuş filmin başından beri adama şerbet veriyorlar sizde içki içiyor diyorsunuz hoş senin tarih bilgin ne kadar olduğuda belli amma ben bu diiyie çok güveniyorum çünkü tarih danşmanlığını dr erhan afyoncu yapıyor ve klasik osmanlı dönemini çok iyi bilen ve araştırandır. Sonuta bu belgesel değil dizidir bazı bölümlerde kurgular olacak siz padişahları kusursuz birer islam halifesi olarak görüyorsunuz ama hiç bir insan hatasız değildir asıl senin tarihn nereden başlıyor bilemem haremin neresi olduğunu bilmiyorsun araştırmıyorsun dandikdundik paylaşımlar yapyorsun osmanlıda erkek evlat olması çok önemli arkadaşım hanedanlığı devamı çok önemli kanuni 46 yılın hepsini at üstünde geçirmediki herhalde oda senin benim gibi insandır o da yemek yiyecek içecek gülecek yeri geldimi ağlayacak sinirlenecek hiddetlenecek cezalar verecek ama tarihini bilmezsen onu derinlemesine araştırmassan sen daha çok at gözlüğüyle bakarsın...
Benim tarih algım Kemalist zihniyetin kirli tarih algısı ile örtüşmüyor. Onların tarih algısı Cumhuriyetten sonra başladığı için asla geçmişini sahiplenmezler. Benim gibi yaşayan benim gibi kutsalına bağlı olanların tarihi yaftalanıyorsa olduğundan farklı gösteriliyorsa burda benim değerlerime karşı bir savaş psikolojik harp vardır arkadaş. Güvendiğimiz tarihcilerin söylediklerine göre kurgudan öte düşmanca ve ahlaksızca sahnelerin olduğu diziye karşı tabiki hiddetleneceğiz. Halifeliğin sendeki karşılığı nedir bilemem ama bende ki karşılığı çok daha kutsi , yemek yeme sinirlenme vs gibi insana ait olan hasletlere karşı kimse olumsuz bir şeyler söylemedi eleştirdiğimiz noktaları yukarıda çok güzel özetlemişler.
Şuayip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla