01-10-2011, 11:33
|
|
|
Alıntı:
Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı
Onurcan kardeşim güzel bir paylaşım yapmış. National Geo. den bir alıntıda ben yapmak istiyorum;
National Geographic Türkiye, son sayısında yanlışları ve doğruları yazdı: Padişah beğendiği cariyenin önüne mendil atmaz, harem ağasına çağırttırırdı. Cariye yatağa sürünerek getirilmez, padişah cariyeye önce hediye gönderir, sonra da dairesine giderdi.
Günümüze değin, Harem denildiğinde akla cinsellik gelse de Osmanlı Harem’i aslında padişahın evi olmasının yanı sıra cariyelere okuma, yazma, musiki, raks, dikiş nakış, protokol adabı, hat, tezhip, süsleme sanatlarının öğretildiği bir eğitim ve devlet kurumuydu.
Peki dizide neler oldu? Padişah mendili Hürrem'in önüne attı. Harem çok afedersiniz genel ev gibi gösterildi. Kadınlar mal oldu falan filan...
|
Aynen öyle son satırlarda söylenen gibi oldu ama buna karşı cıkmayan zatlar zaten böyle bir hayatı olumsuz görmüyor ki , içmek gayri meşru iş yapmak vs gibi alışkanlıklar sanki Türk toplumunun ve önderlerinin gerçek haliymiş gibi tavır sergilemiyorlarmı deli oluyorum. Bak rtürde baktı diziye demiştim kurgu gözü ile bakarlar dizi derler bunu yasaklayamaz diye , adamlar kaç gündür takip ettiler tv programlarını tabii bir çok uzman evet hataları var ama yasaklanmanın uygun olmadığını belirtmesi ile ibre onların duygularına göre işlemiş anlaşılan. En iyi tepki bireysel izlememe tepkisi gerisi hikaye cahil topluma tepeden yasak işlemez.
|
|
|