Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-18-2011, 23:15   #8
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yani sen diyorsunki oku işçi olma.
patron ol .
patron yalakası ol bi şekilde kendini kurtar.
işçiler kotü şartlarda çalışıyorsa bu onların suçudur.
onları somurerek havuzlu villalarda yaşayan degildir.
islam boylemi diyor?

aslında seni alıp işçi yapmak lazım.
hemde en zor şartlarda çalıştırmak lazım.
seninde dedigin gibi hakeden hakettigi gibi yaşamalı.
diyelimki herkes okudu herkesin bir marketi herkesin bir fabrikası oldu peki o fabrikada kim çalışıcak?
Sözlerimi yanlış değerlendiriyorsun. Eğer ben yalakalık yapılıp bir yerlere gelme taraftarı olsam şunu demezdim;

Alıntı:
Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizim için önemli olan şey şudur; kimse alavere-dalavereyle zengin olmasın. Kimse fazile parasına para katmasın. Kimse rüşvetle-torpille bir yere gelmesin. Bileğinin hakkıyla, çalışarak zengin olmuş ve bizden çok daha güzel yaşayan insana kim ne diyebilir? Alın teri ise yesin içsin. Demek ki benden çok çalışmış der, ona karşı saygı duyarım
İşçi en zor şartlarda çalıştırılımalı da demiyorum. Deseydim şunu da yazmazdım;

Alıntı:
Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbette kimseye insan dışı muamele yapılmamalı. Kimse atıyorum 15 saat çalıştırılmamalı.
Peki ben ne diyorum? Çalışmak ve hayata iyi hazırlanmak lazım diyorum. Tembellik yapmamak lazım diyorum. Hazırlığını iyi yaparsan daha iyi, hazırlığını yapmazsan daha kötü bir hayatın olur.

İslam ile konuyu örneklendirme sebebim ise şunlardır;

İkimizde henüz yaşıyoruz. Ahiret hayatımız başlamadı. Sen ahiret hayatına iyi hazırlanırsan, namazını kılar, haramdan sakınırsan, ahirette rahat bir hayatın olur. Bense yan gelir yatarsam, namazdan, haramdan bi-haber yaşarsam, ahiretim daha çetin olur.

Allah katında bile hazırlığını iyi yapan ile tembellik eden arasında fark var. Dünyada da olacak.

Benim önemle vurguladığım husus, hak edenin hak ettiğini almasıdır. Eğer birileri hileyle senin üstüne çıkıyorsa, işte o zaman sıkıntı var demektir. Birileri sen işçisin diye seni eziyorsa, faşizm varsa sıkıntı var demektir. Hak ettiğin halde, çalıştığın halde, toplum içinde kendini öne çıkaramıyorsan, hak ettiğine sahip olamıyorsan, rekabete engel oluyorsan da sıkıntı var demektir.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla