Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-22-2011, 13:44   #2
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Kürtlerin çoğunlukta olduğu yerlerde bazı resmi uyarı tabelaları, o yöreye hizmet veren belediyeye ait bazı tabelalar, şahsa ait özel tabelalar Türkçe - Kürtçe olabilir. Buna kimse itiraz edemez.

Fakat resmi tabelalarda (devlet daireleri, okul tabelaları vs) sadece Türkçe tabela olmalıdır. Ne İngilizce, ne Kürtçe başka diller kullanılmamalıdır.

Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biraz empati kuralım...Tabi başarabilirsek..
Farzedelim ki Siz Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bi Kürt vatandaşsınız.Türkçe bilmiyorsunuz. Sonra bir yerden başka bir yere gitmeyi planlıyorsunuz. Ama o planınız yarıda kalıyor. Çünkü tabelalarda sizin bildiğiniz dil olan kürtçe bir yazı ile değil de Türkçe olarak gideceğiniz yerin adı yazılmış..
Bu durum üzmez, kırmaz, sinirlendirmez mi sizi?

..

Bu ülkede doğru işler yapabilmek için şu milliyetçi ya da daha doğru bir ifadeyle faşist duygular beslemekten biraz kopabilmek gerekiyor..
Ben bu örneği çok sağlıklı bulmadım. Sonuçta Türkiye'de yaşayan birisi, bu ülkenin dilini ama az ama çok bilmelidir. Bugün mesela bir Almanya'da Türklerin yaşadığı bölgede Türkçe - Almanca bazı tabelalar olabilir. Ama resmi tabelaların tümünde Türkçe arayabilir misiniz? Arayamazsınız. Almanya'da yaşayacaksanız, Almanca bilginiz olmalıdır.

"Ben Kürtüm, sadece Kürtçe konuşurum." demek de bence bir milliyetçilik, bir çözümsüzlüktür. Zaten bu tip sorunları çıkaran Türkçe bilmeyen Kürtler değil, ana dili gibi TÜrkçe-Kürtçe hatta İngilizce bilen kişilerdir. Ben bundan eminim.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla