Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-23-2011, 00:44   #4
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadızâde Rûmi

Öyle bir kural mı var? Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup başka ırktan olmana rağmen Türkçeyi bilmen zorunlu bir olay mıdır? Elbette kişinin ırkı ne olursa olsun yaşadığı ülkenin dilini bilmesi o kişi için büyük bir avantajdır..Ama bilmek zorunda da değildir..Ya da aile tarafından hiçbir şekilde Türkçe konuşulmamış, öğretilmemiş sadece Kürtçe konuşarak büyüyen onlarca insan var ülkemizde..Onlar belli bir yaştan sonra nasıl kendi dilleri dışında başka bir dil öğrenecekler..Bu bizim için basit görünse de aslında o kadar da basit bir olay değildir o kişiler için..

Ha eskiden bu dediğiniz yapılıyordu. Yani Kürtçe bilmeyen insanlara zorla Türkçe konuşturmak gibi.. Bu faşist zihniyeti artık kimsenin benimseyeceğini sanmıyorum ben..

Ben o örneği sadece tüm insanlığın ırkı ne olursa olsun hayatını daha rahat yaşayabilmesi için bu tabelaların da bir gereklilik ya da bir kolaylık sağlayabileceğini düşündüğüm için verdim..

Haklı olabilirsiniz. Ben milliyetçiliğin her türlüsüne karşıyım. Bu yüzdendir ki mhp ve bdp nin benim gözümde birkaç farkı hariç çok bariz farkları yoktur..
Bu insanların iyi niyetli olmadığından hiçbirimizin şüphesi yok. Ancak bu tabelalara kürtçe yazı yazmak ya da eğitimde kürtçenin önünü açmak aslında dolaylı da olsa bu iyi niyetli olmayan insanların yararına değil de bu mevcut sorunun yani ''kürt sorunu'' na büyük bir katkı sağlayacağının da en büyük göstergesidir . En azından hükümeti suçlayabilecek nedenleri bu sayede azalmış olacak..

Bu yüzden tekrarlıyorum..Verilen karar çok doğru bir karardır..
Türkçe bilmeleri gerekir derken, zorla onlara Türkçe öğretelim anlamında söylemedim ki. Kişilerin kendi yararına olduğu için söyledim. İsteyen öğrenmesin. Kimse birşey diyemez. Ama hangi ülkede yaşarsanız yaşayın, o ülkenin anadilini bilmiyorsanız sıkıntı yaşarsınız. Bunun faşistlikle zerre kadar ilgisi yoktur.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla