Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-23-2011, 21:44   #9
Kullanıcı Adı
fikret şimşek
Hükümete yönelik yapılan herşey ve atılan tüm adımlar, seçim öncesi hükümet hiç bir şey yapamasın, yapamasın ki Anayasayı değiştirecek oyu almasın, üzerine kurulmuştur, kurgulanmıştır.
O kadar çok çözülmesi gereken sorunumuz var ki, bunların hiç birini çözemesin diye, türlü oyunlar, senaryolar, çizilmektedir. O halde ne yapmak gerekir? oturup senaryoları izlemek mi? Yoksa harekete geçmek mi? Tabi ki hayır. Bu durum da, seçim öncesi atılacak en güzel adım, bir taraftan seçime yönelik, diğer taraftan da bireye yönelik olması gerekmektedir. Mesela; Emekli olabilmenin önündeki yaş sınırının kaldırılması son derece önemli ve bir o kadarda çoğunluğu ilgilendiren bir meseledir. Hiç bir özel sektör, bırakın 60 yaşını, 50 yaşına kadar bile işçisini çalıştırmaz. 40'ını geçtimi vatandaş, yeni personel arayışına başlanır özel sektörün çoğunluğunda. Peki bu durumda ne olacak? ne yapacak bu insan? Yaşı ilerlediği için kimse de almaz. Peki Nasıl Emekli olacak? çalışmaz ise..
İşte bu, başlıbaşına önemli bir sorundur. Özellikle Özel sektör çalışanlarına yönelik, Emekliliğin önündeki bu engel acilen kaldırılmalıdır. Diğer taraftan, Devlete Memur ve işçi alımlarında, sadece KPS sınavı bir kriter olmaktan çıkartılmalı, Liyakat de öne çıkartılmalıdır. Çünkü, yeteneksiz, fikir üretemeyen, çalışmayı sevmeyen tembel insanların girişi, bir şekilde önlenmelidir. Kişinin sınav başarısı iyi olabilir fakat, sadece sınaz başarısı kriter olmamalıdır.
Ayrıca yaşı ilerlemiş İşsiz Üniversite mezunları (Küskünler Ordusu/İşsizler Ordusunun, diplomalı askerleri..) bu alımlarda kesinlikle gözetilmelidir. Özel sektörde çalışan Üniversite Mezunlarına Asgari Ücret ödenmesinin ve Sigortalarının Asgari ücret üzerinden yatırılmasının da acilen önüne geçilmelidir.
Seçim öncesi bunların yapılması bir çok şeyi değiştiri diye düşünüyorum ve değerlendiriyorum. Çünkü, bu saydığım sorunlar, çoluk çocuk hepimizi ve tüm Aileleri ilgilendiren, Milyonlarca insanın sorunlarıdır, sıkıntılarıdır.
İlgililere duyurulur..
fikret şimşek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla