Alıntı:
Mehmet M.K Nickli Üyeden Alıntı
Her Arabca ögrenen kuran okuyamaz bilgin galiba az,
istersen 17 dilden yaz azda olsa tercüme edeyim
senin sorunun ingilizceyi ögrenemeyisin
tavsiyem önce kelime haznini gelistir,radyo dinle
tv haberlerini ingilizce dinle cabuk ögrenirsin
我看到很多合格的人少的信息,
我看到很多有識之士外交,
Wǒ kàn dào hěnduō hégé de rén shǎo de xìnxī,
Wǒ kàn dào hěnduō yǒushí zhī shì wàijiāo,
|
Arapçayı başta dini bilgileri birinci ağızdan alabilmek için istiyoruz, ama doğu dillerini temel bilgilerini öğrenmeninde ülkemiz gençlerine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Dili yalnızca dini boyuttan algılarsak projeyi ülkemizdeki din düşmanlarının konumlarına göre çoktan rafa kaldırmak gerek. Bence bu proje dünya dilleri adı altında eğitim sistemimize örneğin Japonca,Arapça,İtalyanca vs birlikte eklenmelidir.
Alıntı:
Şuayip Nickli Üyeden Alıntı
Üstat diğer üstat'ın söylediği zamanladan ben farklı şeyler algılıyorum. Belki sizin söylediğiniz gibi nesil avuclarımızdan kayıp gidiyor ve bir an önce değerleri ile buluşturulması gerekli ama bunun caresinin şimdilik laik sistem ile cevrilmiş ve hassas olan eğitim altında olmayacağı ortada.
Tabiiki sistem buna müsade etmiyorsa sivil hareketler ile bu boşluk zaten kapatılmalı ve kapatılıyorda bir ölçüde. Zamandan kasıt devletin böyle hastalıklı bir durumu varsa orda diretmeme kendi başımızın caresine bakma anlatılmak istenmiş.
|
Benim düşüncemde bir noktada ortak, ben hemen şimdi olsun demiyorum ki. Bu yolda küçükte olsa çeşitli adımlar atılmalıdır. Örneğin devlet eliyle özel kurslar açılmalı, "doğu dillerinide öğreniyoruz" adı altında bir takım uygulamalara imza atılmalıdır. Elbette Başbakanımızda böyle hassas konuların bir anda ortaya çıkarılmayacağını biliyor. Uyguladığı diğer icraatler gibi çeşitli siyasi manevralarla bu projeyi hayata geçirebiliriz. 5 yıl olur, 10 yıl olur, 15 yıl olur bilemeyiz fakat ilk adımlar gelmedikçe o yılları bile söz konusu edemeyiz.