Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-24-2011, 12:44   #64
Kullanıcı Adı
Şuayip
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başörtüsü kilit mesele, kökten çözmemize müsaade etmediler, ama biz görevimizi yapıp adımımızı attık, ülkemizde bunu tartışır hale getirdik. Hatta karşı ideolojiden seyrekte olsa bazı insanların desteğini aldık. Yani anlatabiliyor muyum, mesele sorunun tamamen çözülebilmesi değil. Mesele ülkemizde 10 yıl önceye kadar sansürcü zihniyete karşı hiç bahsi bile edilemeyen sorunların çözümlerini gündeme getirmek. Elbet Başbakanımız zeki bir insandır, eğitim müfredatımıza "çeşitli diller öğreniyorum" adı altında bir çok öğretiyi gerçekleştirebilir. Elbet önemli olan yumurtalarımızın "cılk" olmaması. Ama bugün, yumurta sahipleri için de bir adım atmak şart. Bilmem anlatabiliyor muyum
Başörtüsünde mesafe aldıkmı kamusal olarak sanmıyorum. Danıştayın son kararı ile sınavlarda bile tahammül edilemeyen bu kesim yıllar önce çok daha rahattılar. EE o zaman rahatlamaları için zamandan daha farklı şeyler var. Bu insani ihtiyaca bütün cevrelerin ortak olması siyasi partilerin diğerlerinide bu soruna çekmeye çalışmamız gerek.

MHP ve CHP nin temelde bu soruna samimi eğilmeleri ile danıştayın yargının keyfi kararları kırılır. Yargıda sonucta verdiği kararlarda toplumsal karşılığı göz önüne alır düşünelim bu sorunda chp mhp ve Ak parti ortak ses ortaya koysa yargı sistemi böyle adi karara imza atabilirmi atamaz. Şunu demek istiyorum ülkemizde demokrasinin yani coğunluğun kararından daha çok uzlaşmaya dayalı gelişmelere gebe bir sistem var.
Şuayip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla