Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-25-2011, 13:29   #6
Kullanıcı Adı
ENES_CAN_AK
yazılanlar doğruda ben köye gidinci şöyle bir tablo ile karşılaştım.eskiden köydeki insanlar tarım,hayvancılık yapardı geçinirdi.sonra sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yapılmaya başlanıldı.sonra uğraşa gerek duymayıp.herşeyi hazır temin edilmeye başlanıldı.köye sabahları ekmek taksisi geliyor merkezden.haftada iki üç kez manav arabası.diyer ihtiyaçlarda zaten çarşıya inilince görülüyor.şimdi kim uğraşsın tavuk yapmakla,inek otlatmakla,tarlada kazma vurmakla zaten herşey geliyor ayağımızın dibine.ben bunu yaz tatiline gidince gördüm.inanmayan olabilir karadenizin köylerinden birisi. ve ben çocukken tam tersiydi.tavukların vardı,ineklerin vardı tarlanda hala sebze yetişiyodu.sabahları taze köy yumurtası ile kahvaltı yapıyodun.yazın gittim köydede market yumurtası yedim.ekmeğini kendin yapardın.bunun gibi bir çok örnek.toplum olarak hazırcılığa üretmemeye okadar zaten açığızki.herşeyi devletten bekler oldu millet.bu ülkede okadar çok arazi varki tarım arazisi dünyada hiçbişey kalmasa türk insanı bu arazileri işlediği, içine tohumlar koyduğu sürece aç kalmaz.armut piş ağzıma düş demekten biraz sıyrılmalıyız.
ENES_CAN_AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla