Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-28-2011, 21:29   #50
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Depare kardeşim Namaza yorum kazandırmak ne oluyor ki . Adamı dinden çıkarır bu öyle değilmi. Cihat olayından ne anlıyorsun ki cihat üzerinde ameliyat yapmak isteyenleri namazı ve orucu erozyona uğratmak isteyenler ile aynı kefeye koyuyorsun. Ben size Cihat ilim ile fen ile olur dediğim de dinde asimile etmiş olurmuyum ki .
Olmazsın tabiki Cihad iki kısımdır ilimle yapılan ayrıdır savaşla yapılan ayrı...

Benim karşı çıktığım bu asırda savaşla yapılan cihadın hükümsüz olup sadece ilimle yapılması gerektiği görüşüdür..

Savaş olmadığı sürece cihad ilimle yapılır ama savaşı gerektirecek bir pozisyon olduğun da burda Allahın "Onlarla cizye verinceye kadar savaşın" emri görmezden gelinip sadece ilimle yapılmaya devam edilemez..

Öyle olsaydı 4 Halife ve Osmanlı bunca yeri feth etmeye bazılarını da zorla vergiye tabi tutmazdı..

Ben şu içinde bulunduğumuz zaman dilimin de savaş yapalım demiyorum zaten bunun için İslam devleti gerekiyor..

Karşı çıktığım asra göre yorumlama olayı bu tür görüşler Dini bozmaya yöneltir sonra bir bakıyorsun adamı hem Müslüman hemde Hristyan yapıveriyorlar

Konu depare tarafından (01-28-2011 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla