Kızın bilinçli olması , her istenilene boyun eğmemesi lazımdı. Git bira al demişler , almış. Afiyet olsun de demişler , kız da direnmeden demiş. Resmen kukla gibi kullanmışlar kızı...
Zannımca o başörtüyü niçin taktığından bihaber bir arkadaş. Bunun gerçek manada bilincinde olsaydı böyle bir hata yapmazdı..
Şimdi bayana mı kızmalı , onu aşağılayıp kendi isteklerini yaptıran şahsiyetsizlere mi kızmalı bilemedim..
Böyle bir olay değildi tabii ama buna benzer bir şey yaşamıştım ben de bir zamanlar. Hem Hocamız hem de bazı arkadaşlar ısrarla onların doğru bulduğu şeyi yapmamı istemişlerdi. Ama onlara doğru gelen şey bana tamamen tersti. Her ne yaptılarsa yine de kendi istediğimi yaptım. İsterseniz notumu kırın ama ben onu yapmayacağım dedim. ve yapmadım. Bu bahsettiğim şey de dinimiz ile alakalı yani son derece önemli bir konuydu.Böylesine önemli bir konuda yanlış ya da doğru bildiğim bir şeyin aksini yapmam mümkün değildi..
Yani bence hatalı arıyorsak sadece o diğer karaktersiz hoca ve arkadaşlarda değil bayanda da aramamız lazım..
|