Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2011, 01:58   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Hemen bir düzeltme yapayım. Okunması gereken bir konu;

İçinde alkol tesbit edilen her içeceğe ya da yiyeceğe haram diyemeyiz.

Örneğin, etil alkol doğal olarak meyve ve sebzelerde bulunur. Zira, meyve ve sebzeler olgunlaştıkça oluşan fermantasyon sırasında yan ürün olarak belirli oranlarda Etil alkol ortaya çıkar. Gıda ve içecek sektöründe kullanılan doğal aromaların birçoğunda doğal olarak oluşmuş etil alkol mevcuttur. Bütün dünyada gıda regülasyonlarında etil alkolün belirli oranlarda yer alması doğal kabul edilmektedir.

Gıda Tebliğinde 5 gram sınırının konulmasını, ‘bu değerin altındaki miktarların kendiliğinden oluşum nedeniyle üründe bulunabileceğini göz önünde bulundurmak’ diye açıklanıyor.


Akıncı kardeşimizin verdiği linkteki gazozların hiçbirisinde doğal kabul edilen 5 gram sınırı aşılmamış.






Alıntı Kaynağı:

Sorularla İslamiyet
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla