Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-22-2011, 23:39   #16
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mavera kardeşim, ben de kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Ama o meclistekiler de bu düşünceyle mi bunu yapıyor? Yoksa ayrıştırma amacıyla mı? Burası çok önemli

kardesim onlarinki tamamen show yani trübünlere oynamak simdi onlar öyle yapiyor diye kürt gercegini görmemezden gelemeyiz..
Simdi kabul edelim ki siyasi partiler kendilerince bir yol tutmus gidiyor gibi türk milliyetciligi, kimi kürt milliyetciligi, kimi atatürk üzerinden, kimi din üzerinden siyaset yaparak bir sekilde siyasi arenada kendilerine yer ariyorlar..
Aslinda bunlar siyasetin dogasi gereci cok normal ancak anormal olan ise bu isin abartiya kacmasi ve buda insanlarda bir nefret duygusu uyandirmasidir..
Bakin idda ediyorum hatta idda etmiyorum gercegin ta kendisini diyorum bdp li cogu milletvekili kürtce bilmiyor bile ama kof bir milliyetcilik anlayisiyla ortami germeye calisiyorlar..
Yoksa kürt sorunun cözümü demek pkk ve siyasi uzantisi bdp nin var olus nedeninin ortadan kalkmasi demekdir!..
O yüzden ülke olarak korkularin üzerine gitmeliyiz yani bu gibi kangren olan sorunlari ortak akilla, hosgörüyle, konsensüsle sorun olmaktan cikarmaliyiz ki daha önemli sorunlara konsantre olalim..
Bakiniz bu basligi acan arkadasimiz almanya da yasiyor ama evinde, is yerinde, sokakta türkce konusabiliyor cocuklari okulda isterse türkceyi secmeli olarak alabiliyor, mahkemelerde tercüman yardimi alabiliyor ve kendisine yapilan bir müdahaleye fasizm yaklasimi yapabiliyor o halde empati yapmasina bile gerek yok cünkü kendiside su anda ayni durumda hatta ortada cok farkli bir durum var bizler avrupada azinligiz yani buranin yerlisi degiliz ama kürtler türkiye nin sahibidir, oranin yerlisidir yani bir türkün ne kadar hakki varsa bir kürdünde o kadar hakki vardir o topraklarda..
ben hep sunu derim benim memleketim ne kadar trabzonsa o kadar diyarbakirdir o acidan ben kürtceyi dislamak yerine sahiplenmek istiyorum cünkü o benim ülkemin bir gercegi ve en önemlisi zenginlidir..
ayni sekilde lazca, cerkezce zazaca bu diller icin enstitü kurulmali ve gelecek nesillere aktarilmalidir!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla