02-23-2011, 20:33
|
|
|
“100.Yıl Projesi Akaydın’ın Keyfiyeti Yüzünden Yapılamadı”
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, 100.Yıldaki stat meselesi yüzünden Akaydın’ı suçladı. Türel, ” Antalya’ya bizzat Akaydın’ın keyfiyeti yüzünden bu proje kazandırılmamış, Antalya’ya ihanet edilmiştir. Bu kadar net söylüyorum” dedi.
100. Yıl ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan ve stadyum yapma işinin yerel yönetimlere ait olduğunun altını çizen Türel, ‘Sadece bahane üretiyorlar. İsteseler yaparlar’ dedi.

Ne değişti de yapılamadı?
Yönetim değişti. Yönetimlerin farklı tercihleri olabilir. Zaten halk da bunu değerlendiriyor. Akaydın seçimden önce bunu zaten ilan etmişti. Seçim taahhütleri çerçevesinde, kendi seçim broşürünün 13. sayfasında, ‘100. Yıl projesinde hukuksal duruma bağlı olarak zararın neresinden olursa dönülmeye çalışılacaktır’ demiş. Biz yapmak istiyorduk, kendisi zaten yıkmak istediğini seçimden önce söylemiş. Demokrasinin sonucu, kendisi göreve geldiğinde gerekli adımı atmış. Bunu, 24 Temmuz 2009 tarihinde, 322 sayılı meclis kararı ile 2. İdare Mahkemesi’nde plan notunun iptalini gerekçe göstermek suretiyle yapmış. Bir kez daha söylüyorum, plan değil, plan notunun iptali vardır orada. Plan notunun gereği yerine getirilir, proje devam ettirilirdi. Ancak Akaydın seçimden önce niyetini açıklamıştı zaten. Meclisinden, 100. Yıl ile ilgili sözleşmenin iptali için yetki aldı. Daha bu yetkiyi almadan önce, Temmuz başında bütün Antalya’yı bilboardlarla donattı. ‘100 yıllık yanlıştan döndük’ dedi. Meclis kararını bile almadan bu tesisleri yapmaktan Antalya’yı mahrum edeceğini duyurdu. Ve ondan sonra encümenden yetki aldı. Encümen bunun hukuksuz olduğunu anlayınca da 10.09.2009 tarihinde de bu sözleşmenin feshinin mümkün olamayacağına dair karar aldı. ‘Danıştay kararı gereği iptal ettik’ diyerek halk kandırılıyor. Sayın Akaydın, bir taraftan seçimden önce attığı yalanlara kılıf uyduracağım diye uğraşırken, bir taraftan seçimden sonra da yalan atmaya doymadı. Danıştay kararının belediyeye tebliğ tarihi 23 Eylül 2009. Zaten Temmuz başında millete duyurmuşsun bunu yapmayacağını. Danıştay kararının bunun sebebi olmadığı gayet net bir şekilde ortada. Tamamen idarenin keyfiyetidir 100. Yıl’ın iptali. ‘Blok boyu ve derinliği aranmaz’ şeklindeki plan notunu kaldırıp yola devam edebilirlerdi. Biz öyle yapacaktık. Antalya’ya bizzat Akaydın’ın keyfiyeti yüzünden bu proje kazandırılmamış, Antalya’ya ihanet edilmiştir. Bu kadar net söylüyorum.
Antalya TV
|
|
|