|
Uluslararası Antalya Üniversitesi (International Antalya University)

NEDEN Uluslararası Antalya Üniversitesi ?
-Üniversite eğitimi, belki de hayatinizin en kritik yatırımıdır. Bu eğitim için, gerçek anlamda uluslararası ortam sunacak olan bir üniversite seçilmelidir.
Dünya çapında profesyonellerle sürekli dirsek temasında olan öğrencilerimiz, iş yaşamları ile ilgili oryantasyona henüz öğrenciyken başlarlar. Akdeniz Organize Sanayi Bölgesi, kampüsümüzün 1 km. yakınındadır. Öğrencilerimizin, okudukları bölümlere uygun buradaki birçok kurum ve kuruluşta ilk yıldan itibaren çalışma veya staj yapma olanakları vardır.
-Öğrencilerimiz, ticaret odası başkanları, işadamları, kamu yöneticileri, sektör liderleriyle ve STK temsilcileriyle üniversitede çeşitli organizasyonlarda buluşma imkânına sahiptirler.
Öğrencilerimiz, uluslararası standartlarda kabul görecek seviyede çok kaliteli bir İngilizce eğitimi alırlar. Okuldaki yabancı öğretim üyesi ve yabancı öğrenci portföyünün geniş olması, iyi bir İngilizce eğitimini gerekli kılar.
-Globalleşen dünyada birçok farklı kültürden gelen öğrenciler, size iş hayatınızda uluslararası avantajlar sağlar.
-Yabancı üniversitelerle yapılan işbirliği anlaşmaları ve eğitim ortaklıkları ile ağırlıklı olarak yurtdışı doktoralı akademik kadromuz, eğitimdeki kalite standartlarımızı oldukça yükseltir.
-Hızla büyüyen ve yurtdışına dönük sosyo–kültürel yapısı ile Antalya, öğrencilerimizi çok farklı ufuklara çekebilen bir kenttir.

Mütevelli Heyet Başkanı Mesajı
Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin temelini atarken, üniversitemizin kısa bir süre içerisinde Türkiye’de ve yakın bölgelerde (Orta Asya, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar) ses getirecek, 2030 yılında ise dünyanın en başarılı üniversiteleri arasında yer alacak bir eğitim kurumu olması hedefiyle yola çıktık.
Sahip olduğu kültürel varlıkları ve doğal güzellikleri ile tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan turizmin başkenti Antalya şehrinin uluslararası düzeyde eğitim ve teknoloji olanakları sunan bir üniversiteye ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz. Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi olacak Uluslararası Antalya Üniversitesi ile doğu ve batı kültürleri arasında köprü görevi üstlenmeyi, eğitim düzeyinin özellikle bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında artırılarak sürdürülmesi ve nitelikli elemanların yetiştirilmesini ve aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirmeyi hedefliyoruz.
Çağdaş bir öğrenim için gerekli yükseköğretim altyapısını sağlayacak bilgi ve birikimimizi, dünyanın önde gelen üniversitelerini inceleyerek, karşılıklı görüşmeler ve işbirliği anlaşmaları yaparak oluşturmaktayız. Turizm alanında dünyada bir eğitim markası ve referans merkezi olmayı hedefleyen üniversitemiz, Türk gençlerinin olduğu kadar kültürel zenginlik olarak algıladığımız yabancı öğrenciler tarafından da tercih edilen bir eğitim kurumu olacaktır.
Uluslararası konferanslara da ev sahipliği yapacak olan üniversitemizde kuracağımız araştırma merkezleri ve enstitülerle ileriye dönük istatistiksel modeller, analizler oluşturmak ve kaliteli araştırma çalışmalarını desteklemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır.
Bu hedeflere ulaşma konusunda en büyük gücümüz, yurtdışındaki seçkin üniversitelerden doktorasını almış, bilimsel çalışmalarda başarılara imza atmış öğretim üyelerinden kurulu bir kadroya sahip olmamızdır.
Dünyadaki yenilikleri, gelişmeleri ve trendleri yakından takip edebilen, sorgulayan ve araştıran, üretken ve yaratıcı, ülkemizi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil edecek, ahlaki değerlere ve toplumsal sorumluluklara duyarlı, başarılı bireyler yetiştireceğimize olan inancımız tamdır.
Fettah TAMİNCE, Mütevelli Heyeti Başkanı

Basından;
Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Yavaş, Türkiye'nin yakın gelecekte ekonomi ve politikanın yanı sıra eğitim merkezi haline geleceğini söyledi.
Türkiye'nin bölgesinde eğitim merkezi olmasına önderlik yapacaklarını ifade eden Rektör Yavaş, eylül ayında eğitime başlayacak üniversitelerinde Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika'dan öğrencilerin okuyacağını dile getirdi. Yavaş, "Türkiye'ye beyin göçünün başlamasında önder olacağız. Bu çok heyecan verici." dedi.
Uluslararası Antalya Üniversitesi eğitime başlamadan öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarını hayata geçirmeye başladı. Uluslararası Antalya Üniversitesi Kişisel Gelişim Semineri Ramada Plaza Otel'de yapıldı. Antalya'daki lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı semineri kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran verdi. Ziya Baran, öğrencilere sınavlara hazırlanmada moral ve motivasyonun yanı sıra kişisel gelişimlerinde önemli yere sahip konuları anlattı. İki gün sürecek ve yaklaşık 6 bin lise son sınıf öğrencisinin takip edeceği seminer öncesinde Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Yavaş bir sunum yaptı.

Abdullah Yavaş, eylül ayında öğrenci kabul etmeye başlayacak üniversitelerinde ilk sene iktisadi ve idari bilimler, hukuk, mühendislik fakültelerinin yanı sıra turizm ve otelcilik yüksekokulunun eğitime başlayacağını, fakülte ve bölüm sayısının ilerleyen zamanda artacağını anlattı. Hukuk fakültesi dışında eğitim dilinin İngilizce olacağını belirten Yavaş, 'esnek kampüs, öğrenci odaklı müfredat' uygulamasıyla öğrencilerin başka bölümlerden de ders alabileceğini söyledi. Yükseköğretim konusunda iddialı olduklarını dile getiren Rektör Yavaş, "Türkiye'nin yükselen ekonomik ve politik atraksiyon merkezi olmasının yanında çok yakında eğitim merkezi olacağına da inanıyorum. Biz, bunun önderliğini yapacağız. Etraftaki ülkelerden; Balkanlar'dan, Kafkaslardan, Afrika'dan öğrenci çekip Türkiye'ye beyin göçünün başlamasına önder olacağız. Bu çok heyecanlandırıcı. Amerika'yı Amerika yapan, listenin başında beyin göçü geliyor. Türkiye bu bölgede böyle merkez olma potansiyeline sahip ve biz bunun önderliğini yapacağız." diye konuştu.
Seminere katılan öğrencilere, hayatlarının en önemli kararlarından birini vermenin arifesinde olduklarını hatırlatan Yavaş, eğitim kadrolarının ABD ya da İngiltere'den doktoralı akademisyenlerden oluşacağını duyurdu. Öğrencilere; eğitim hayatları tamamlandığında, üniversitenin kariyer ofisi aracılığıyla Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde iş imkanına kavuşacaklarını anlatan Rektör Yavaş, "Üniversitemizden mezun olan öğrencinin iş bulma problemi olmaz. Türkiye'de işsizlik var, ama kaliteli eleman bulma sıkıntısı var. Şirketler bundan şikayetçi. Biz bunun kaynağı olacağız. Biz şirketlerle bu eşleşmeyi sağlayacağız." ifadesini kullandı.
Ayırt edici özelliklerinin uluslararası bir üniversite olmalarında yattığına işaret eden Abdullah Yavaş, öğrencilerinin yarısını yabancıların oluşturacağını, dersler dışında günlük yaşamda kullanılan dilin de İngilizce olacağını kaydetti. Yavaş, şöyle devam etti: "Sizin sınıftaki, yurttaki arkadaşınız Kiev, Lagos, Mumbaili olabilir. Çok kültürlü, İngilizcenin her gün hayatınızın bir parçası olduğu zengin bir ortam oluşturacağız. Bu en önemli özelliğimiz. ABD'de uzun yıllar yaşadıktan sonra farkına vardım ki; kişiliğinizin gelişmesi, ufkunuzun açılması açısından bu son derece önemli." Daha sonra Ziya Baran, kişisel gelişimle ilgili seminer verdi.
ZAMAN
|