Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-22-2011, 11:49   #57
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bize gerekli olan osmanlı tarzı bir devlettir...
uluscu değil ümmetçi...
Konu ile alakalı görüşümü yansıtıyor bu cümle. Şıklar arasında da tercihim ; ''kesinlikle hayır'' oldu.

Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu tip konular açıldığında, nedendir anlamıyorum, konu hemen ırkçılığa çekiliyor. Millet kavramı dinimizde, Kur'an'da bile vardır. Millet demek ailedir. Ben bir Çinliyle yapamam. Ne dinim ne de kültürüm uyuşmaz. Ben bir Arapla da yapamam. Dinen uyuşurum ama kültürlerim uyuşmaz. O belki pilavı eliyle yer. Çekirge eti tüketir. Ama benim geleneklerimde bunlara yer yoktur.

Millet kavramı ırkçılık olsaydı, bu kavramlar Kur'an'da olmazdı. Zaten Türk milleti tarihinde hiç ırkçılık yapmamış, bilakis farklı milletleri hep el üstünde tutmuş, yardımsever ve misafirperver bir millettir. O halde tek millet çok devlet anlayışını yıkıp, tek devlet tek millet anlayışını istemek, son derece doğal ve olması gereken bir istektir.
Konu özellikle ırkçılığa gelmiyor. Zaten suanki başlık ve sizin ısrarla Türkiye cumhuriyeti vatandası olanlara ''TÜRK'' demeniz , olayı ırkçılığa getiriyor.

Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hepimiz nasıl Türk oluyoruz haci ben anlamadım
Türkler Türktür .
İşte kardeşim gel de bazılarına bunu anlat.

Alıntı:
AKTURKS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
OSMANLIYI İSTİYORUM ARKADAŞLAR OSMANLIYI OSMANLIDA HRİSTİYANDA YAHUDİ DE ARAP DA TÜRKDE BİRLİKDE RAHATÇA YAŞIYORDU NEREYE ÇEKMEK İSTİYORSUNUZ KONUYU ALLAH AŞKINA
Konuyu kimse bir yere çekmiyor. Konu zaten farklı noktalara çekilmeye müsait bir konu. Madem Osmanlıyı istiyorsunuz , o zaman başlığı değiştirin.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla