Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2011, 13:29   #33
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Epey güldüm hani şu küçük görme anlayışı ne kadar da yaygın mış meğersem..

Hani cemaat taasubu yapıyorsun denmeyeceğini bilsem çok şey söylerdim ya neyse..

Birileri 35 sene önce 50 bin kişiyi toplayıp hitap ediyorken o birilerinin daha ismi piyasa da yoktu desek şimdi birde isim versek yani bu taasubu yapsak kızılca kıyameti koparırsınız..

Nedir o zaman bu birilerin'in seveni azmış birinin çokmuş bu mu kriter yahut bu üstünlük taslama argümanı mı..?
Konunun aslında bunla alakası yoktu. Belki de benim yaptığım yorum sebebiyle böyle bir şey yazdınız.
ya da ben öyle anladım. Anladığım kısım ile açıklamamı yapayım ben.

Öyle bir yorum yazmamın tek sebebi. Fethullah Gülenin Türkiyeye dönmesi durumunda çok şey değişeceği (bunun sebebi Gülen'in sadece bir din adamı olmadığı, bir cemaat lideri olmasının yanında hepimizin de bildiği üzere çok farklı konumda olan birisi olma sebebidir) ; ancak Cübbeli ya da sadece bir din alimi olan biri bugün başka bir ülkede yaşıyor olsa ve günün birinde Türkiyeye dönmek istese burada hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylemeye çalışmamdı.

Bugün nereye gidersek gidelim mutlaka cemaatten insanlar görürüz. ama aynı şey bahsi geçen diğer cemaat lideri için geçerli değil. Yani bunu ilk kez ben mi söylüyorum? Bu herkesçe bilinen bir şey aslında.

Bu arada ''cübbeliye saygı duymuyorum'' dediğim cümleyi de şöyle düzelteyim. Cübbeliyi sevenlere saygım sonsuz bunu daha önce de dile getirdim. sadece Cübbeli ile Gülen in yeri ben de apayrı oldugu için söylemek istediğim cümlenin seyri o şekilde değişti.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla