Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Atatürk 5 vakit namazında, abdestinde bir dindar olmadığı zaten aşikar. Bugün müslümanım diyen insanların belki de %80 - %85'i gibi bir müslüman.
Bizim inancımıza göre bir insan dinsiz olduğuna dair 99 belirti gösterse bile, 1 belirti için dinsiz diyemeyiz. Atatürk'ün bugüne kadar açık açık "ben dinsizim" diye bir açıklaması var mı? Yok. Şu yukarıda bize delil diye sunulan belgelerin hiçbirinde böyle bir içerik bulunmamakta. Lakin bu tarz bilgi ve belgeleri hemen her kişi için bulabilirsiniz.
Elimizin altında google var. Başbakanımızı bir aratın. Mason bile diyen var. Üstelik bunu kendince haklı belgelere dayandırmış. Din Kültürü kitaplarındaki hatalar öne sürülmüş. Yok efendim peygamberimizin resimleri basılmış, odasında masonluğun simgesi 7 başlı şamdan varmış falan filan...
Düşünün yaşıyoruz, görüyoruz, adamlar buna rağmen belge üretiyor. Atatürk gibi bir isim hakkında, dönemin şartları da düşünüldüğünde bu tip konular açılmasını normal karşılamak gerek.
Padişah düzeninde ne vardır? Padişah Allah'tan aldığı yetki ile halkını yönetir. O, Allah'ın dünyadaki gölgesidir. Bu nedenle halk padişahın kuludur. Padişah ailesinin kanı ise kutsaldır. Akıtılamaz.
Bu ve buna benzer, yukarıdan indiği düşünülen emirlerle, günümüzde bir ülke yönetilebilir mi? Bence yönetilemez. Atatürk'ün de sık sık bunu söylediğini görüyoruz. Peki bu tarz düşüncelerin, dinimizle bir ilgisi var mıdır? Yok. Peki Osmanlı hanedanı münafık mıydı?
İnsan birşeyi çarpıtmak isterse, bunu başarır.
|
"Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur."
Şimdiki müslümanların %80 i gibi yaşasada benim kanaatim o dur ki %80i gibi düşünmüyor.Benim de özellikle vurgulamak istediğim onun inancını sorgulamak yerine onun dinle toplumu şekilendirmek istemeyişi.Ben bunun bile islami yönetimde çelişkili bir fikir olduğu kanısındayım.Şimdi Osmanlının da her uygulamasını tartısırız doğru yanlış olabilir ama yukarıdaki ifadeler bence cok keskin