Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı
İncilin değiştirilmemiş hali diye bir şey yoktur abim.
Fakat incil'in asıl haline yakın inciller vardır.Barnabas incili gibi.
Sonuçta Barnabas incilide vahyin ilk hali değil.Sonradan bir beşer eliyle ekleme ve çıkarmalarında olduğu ilk incile en yakın olan incildir.
|
Açıkcası çok kesin bilgilere sahip değilim yüzeysel araştırmıştım fakat Barnabasın Sırrı isimli kitapda garip bilgiler veriyordu lakin roman tarzı olduğu için o kitaba güvenerek fikir yürütmek istemem, verdiğin bilgiler için teşekkürler kardeşim.
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı
Barnabas İncilde Hazret-i İsa diyor ki:
Ben günah affedemem, günahları ancak Allah affeder. (71. bab)
Ben, Allah’ın resulünün yolunu hazırlamak için geldim. Bu Resul, sizden birkaç yıl sonra, İncil tahrif edilip hakiki inananların 30 kişi kadar kalacağı bir zamanda gelecektir. O zaman, Cenab-ı Hak, elçisini gönderecektir. Onun başının üzerinde beyaz bir bulut bulunur. O, putları kırar. Onun sayesinde, insanlar Allah’ı tanır ve ben de hakiki olarak tanınırım. (72. bab)
O resul güneyden gelecektir. (96. bab)
O resulün adı Ahmeddir. (97. bab)
Görüldüğü gibi, Barnabas İncilinde, Hazret-i İsa’nın, son Peygamberin geleceğini, isminin [Muhammed ile aynı manadaki] Ahmed olacağını) bildirdiği açıkça yazılıdır. Bu husus, Kur'an-ı kerimde de bildirilmektedir:
(Meryem oğlu İsa, "Ey İsrail oğulları, benden önce gelmiş olan Tevrat’ı tasdik eden, benden sonra gelecek ve ismi Ahmed olan bir Peygamberi müjdeleyen, size gönderilmiş bir Peygamberim" demişti. Ancak, o kendilerine apaçık delillerle [mucizelerle] gelince, bu apaçık bir sihirdir dediler.) [Saf 6]
|
Videolar ilgi çekiciydi üstadım ayrıca bilgiler için Allah razı olsun.