Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
sedat abi bugün karnesiz ekmek alıyorsan bu trugut özal sayesindedir.
bugün dolar,euro gibi paralar ülkeye giriyorsa bu turgut özal sayesindedir.
dış ticaret yapıyorsan turgut özal sayesindedir.(24 ocak kararları)
bu adamın iktidarda bulunduğu dönem devlet büyüdü ekonomik olarak hiç küçülmedi.
|
Bilmiyorum Akıncı hatırlarmısın ama Özallı yıllar, Türkiye'de tam bir geçiş yılıydı. Benim çocukluk dönemimde hummalı çalışmalar vardı. Her yere telefon hatları döşeniyor, beyaz eşya, elektronik eşya satan mağazalar açılmaya başlanıyordu.
Türkiye gerçek anlamda ev telefonuyla Özal döneminde tanıştı. Daha ev telefonuna alışamadan, dünyamıza cep telefonlarını soktu. Sınırlı sayıda insanın evinde, zenginlik sembolü olarak televizyon vardı. O televizyonda da sadece belirli saatlerde yayın yapan TRT varken, Özallı yıllarda televizyon ayağa düştü. Renkli ve kesintisiz tv yayıncılığına alışamadan, özel tv kanalıyla tanıştık. Daha tv'ye uyum sağlayamadan bilgisayarlar dünyamıza giriverdi.
Özellikle teknoloji konusunda Özal müthiş yatırımlar yaptı. Zaten kendisi de teknoloji meraklısıydı.
Geçenlerde Bilim Teknik dergisinin eski sayılarını kurcaladım. 1985'de yazılanlar ile 1989 Bilim Teknik dergisini bir kıyaslasanız, aradaki değişimin ne denli büyük olduğunu anlayabilirsiniz. 1985'e ait dergiyi okurken, kendimi 100 öncesine ait kitapları okuyormuşum gibi hissetmiştim.