Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
yav yemin ederim ezbere konuşuyorsun...
eğer döviz karşısında değeri olan bir paran varsa bunu özala borçlsun çünkü parayı o konvertibıl yaptı...
döviz kurun varsa onun sayesinde...
80 darbesinden önce o saydıkların piyada çok ucuzdu hatta diğer mallarda...
ama yoktu bulamıyordun paran vardı alamıyordun ne olacak?
ithal ikamesine dayalıydın her bişeyi ihracatı yasaktı kıtlıktan geberiyordun...
sen bilirmisin ki döviz açığı sorunu ilk özal döneminde azaldı?
çoğu konuda olduğu gibi bu konudada muhalif olmak için ileri geri yazıyorsun...
iki dönem iktidarlık verdi bu halk özala partinin başında girse 3.dönemde alıcaktı ;)
önemli olan zam değil zamın halkı etkileme oranıdır eğer zam yapılıyor diye halk sevmeyecekse al et fiyatı,benzin fiyatı ne alemde şu an türkiyede?
adam akıllı eleştiri yap hak vereyim...
al sana beğenmediğim şeyler...
devlet kendi zenginlerini oluşturdu o dönem bankerler fink attı ortada...
bir sürü gereksz fon oluşturuldu bunlar hep hataydı...
ama özalın türkiye ekonomisini baştan aşağı değiştiren adam olduğunu bilmeden yorum yapma ;)
en basiti yaz google oku özal öncesi ve sonrası türkiye ekonomisi diye...
Vatandaş illahllah etmişmiş karşında muhalif gibi muhalifler vardı şimdiki gibi değildi ;)
türkeş,erbakan,demirel,inönü hep karşında...
|
Yaşın kaç seninde bana ezbere konuşuyorsun diyorsun bana ?
Parayı konvertıbıl yaptı diyorsun bunu kendi döneminin rakamları sonuçları göstersene haticeye değil neticeye bakalım herkezde görsün Haticeyide Neticeyide

Parayı kovertıbıl yaptı ne paraymış 2003'de AK Parti gelmese fizana doğru yol alıyordu yemişim öyle konvertıbılı ..
Özal döneminde malların zamlanmasının o malların ( şekerin çayın unun ekmeğin nesi tihal ) ithal olmasından değilki alınan verginin artışından kaynaklanıyordu . Vergi neden artıyordu ? Yabancılardan faizle büyük borç alıp icraat yaptığı için ..
Dediğim gibi Özalı şişirmeyin boşuna az ağlatmadı Milleti ... Ve böyle gereksiz önemsiz konularda sana tez yazmak istemiyorum Akıncı ...