Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-22-2011, 01:03   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben yapılanları abartma olarak tanımlayamıyorum malesef,
Kısacası Yalan Tarih. Ve er yada geç çözülecek bu, başladıda. Bundan 10 sene öncesi ile şimdi arasında büyük farklar var, zihinlere merak tohumları atıldı artık ne Atatürk'ü koruma kanunu, ne yargı ne TSK hiçbir güç odağı sivil iradenin düşünmesini engelleyemeyecek Allahın izni ile.
Bunu sadece sağ kesim değil sol kesimden yazan, araştıran, yorumlayanlarda doğruluyor.
Vel hasılı üstadında dediği gibi ''öyle bir devrim gelecek ki ilk önce devrimi devirecek'' ...
Hemşehrim, aslında pek çok kişi tarihi kendi düşüncelerine göre çarpıtıyor. Yani şu yazıda bile çarpıtma yok mu? 1930'daki 31'deki tarih kitabı deniyor. Zaten o dönemde tarih bilgimiz çok zayıftı. Tarih kitaplarını kişiler yazıyordu. Atatürk, bu ve buna benzer sebepleri gerekçe göstererek, tarihimizin daha bilimsel, daha doğru, daha kapsamlı araştırılmasını istedi. Türk Tarih Kurumunu da 1931'de kurdu. Buna dair bilgileri, neden yukarıdaki yazıya eklemezler? Çünkü bu bilgi amaca hizmet etmez.

Sen, yukarıda bir yorum yaptın. Kazım Karabekir paşa'dan bahsettin. Onun ne büyük bir paşa olduğunu kimse inkar edemez. Ama bana göre Fevzi Çakmak'da en az onun kadar, hatta ondan daha fazla bu ülkeye komutanlık etti. Said-i Nursi'nin her dem övgüsüne mazhar oldu. Ama bu ülkede ne chp'liler Fevzi Çakmak'ı anar, ne de Atatürk karşıtları.

Çünkü Çakmak, İnönü zihniyetine terstir. Bu nedenle anmazlar. Atatürk karşıtları için de F. Çakmak'ta Karabekir Paşa'da olduğu gibi malzeme yoktur.

Bugün bazı kesimler hızlı Erbakancı oldu. Dün onu devirenler, bugün Erbakan hocayı yere göğe sığdıramıyor. Neden? Ak Parti'ye kötü söz söylediği için. Tarihte işte bu zihniyetle çarpıtılıyor.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla