Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Hemşehrim, aslında pek çok kişi tarihi kendi düşüncelerine göre çarpıtıyor. Yani şu yazıda bile çarpıtma yok mu? 1930'daki 31'deki tarih kitabı deniyor. Zaten o dönemde tarih bilgimiz çok zayıftı. Tarih kitaplarını kişiler yazıyordu. Atatürk, bu ve buna benzer sebepleri gerekçe göstererek, tarihimizin daha bilimsel, daha doğru, daha kapsamlı araştırılmasını istedi. Türk Tarih Kurumunu da 1931'de kurdu. Buna dair bilgileri, neden yukarıdaki yazıya eklemezler? Çünkü bu bilgi amaca hizmet etmez.
Sen, yukarıda bir yorum yaptın. Kazım Karabekir paşa'dan bahsettin. Onun ne büyük bir paşa olduğunu kimse inkar edemez. Ama bana göre Fevzi Çakmak'da en az onun kadar, hatta ondan daha fazla bu ülkeye komutanlık etti. Said-i Nursi'nin her dem övgüsüne mazhar oldu. Ama bu ülkede ne chp'liler Fevzi Çakmak'ı anar, ne de Atatürk karşıtları.
Çünkü Çakmak, İnönü zihniyetine terstir. Bu nedenle anmazlar. Atatürk karşıtları için de F. Çakmak'ta Karabekir Paşa'da olduğu gibi malzeme yoktur.
Bugün bazı kesimler hızlı Erbakancı oldu. Dün onu devirenler, bugün Erbakan hocayı yere göğe sığdıramıyor. Neden? Ak Parti'ye kötü söz söylediği için. Tarihte işte bu zihniyetle çarpıtılıyor.
|
Üstadım güzel yorumluyorsun yalnız soruna değil sonuçlarına odaklanıyorsun,
Tarih çarpıtılıyor diyorsun, evet hemde nasıl çarpıtılıyor lakin asıl konu çarpıtılan tarih başlı başına bir yalan,
Fevzi Çakmak konusunda ise ben şimdi bahsetmedim lakin Fevzi Paşa'dan bahsedilmemesinden en çok rahatsız olup sorgulayanda yine aynı yazardır,
Paşaların Hesaplaşmasını okumanı tavsiye ederim,
Nutuk'un alternatifi vardır, Karabekir'in kitapları milli mücadeleyi başlatan adamın sözüne neden itibar edilmez Cumhuriyet tarihinin en büyük sansürü uygulanır? Resmi tarihde sanki bir er'den bahsediyormuş gibi 300 sayfalık kitaplarda bir resmi olmaz, ismi geçmez?
Teoriler ve göreceli yorumlar ile değil, kaynakları ile belgeleri ile hergün yeni bir gerçek ortaya çıkıyor,
Demokratik bir ülkedeyiz düşünme, eleştirme, karar verme hakkımız var.
Tekrarda fayda var;
Tarihden Vesayet Kalkacak Allahın izni ile.