Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı
aslinda karamsarligimiz birazda ortamin gergin olmasindan, ysk nin sacma kararindan, bdp nin genis tabanli adaylarindan kaynaklaniyor..
evet gösterdigimiz adaylar cok iyi olabilir, alanlarinda uzman olabilir ama bölgede tanirliligi ne kadar onu arastirmak lazim..
ben ufak capli bir arastirma yaptim van da burhan kayatürk aday gösterilmis ama kendisi gecen dönem ankara milletvekili ve ithal aday olarak görülüyor, batman da gecen dönemin basarili vekili mehmet emin ekmen liste disi ama mehmet simsekle sans arayacagiz, mardin de muammer gülerin seveni cok ama polis kökenli olmasi devletin adami diye kullananlar var, musta liste fena degil ama asiretlerin önemi cok büyük, siirtte bu dönem bir mv miz bdp ye kayacak gibi, hakkaride son referandumu göz önüne alirsak bdp cok güclü ve gecen dönem yaptigi hatayi yapmazsa iki aday cikarabilir, bingöl de secim kafa kafaya gidiyor, agrida bu sefer 5 de 0 yapmamiz zor gibi cünkü bdp 1 i kovaliyor, urfa tam bir cadi kazani, asiretler bas kaldirmis üstüne birde faruk celik in ithal aday görülmesi hosnunutsuzluk yaratmis ve amiral il diyarbakir mehdi eker pasif olarak görülüyor listede tek taninan ve sürükleyici isim galip ensarioglu ama onun amcasi salim ensariogluda bagimsiz aday, diger adaylar pek taninmiyor ayrica ortam cok gergin bu gerginlikten bdp nemalanmaya calisiyor..
bitlise gelince orada bdp nin cok etkinligi yok cünkü oradaki kürtler muhafazakar ama yinede bdp 1 i zorlar gibime geliyor ;)
|
Tamam tanınmıyor deniliyor ama kendisini tanıtmasına imkan vermek lazım geçmişte tanınan kişiler vekil olduda ne oldu.Yıllarca dönem dönem vekil olanlar seçimden seçime veya bayramdan bayrama gider oldu seçim bölgelerine yani burda küçük bir değişim var denebilir. Yeni yüzler belki insanların siyasete olan güvenini artırır.
Bdp ye gelince son kozlarını oynuyorlar diyebilirim nedeni ise halkı artık kandıracak bahaneleri azaldı artık eskisi gibi kendilerine zorla dayak artırıp mazlum rolunude yemiyor.
Lakin ysk kararları olmasaydı daha iyi olurdu.Sivil Cuma hemen kendini belli etmez çünkü halkımız orda bilinçli olarak namaz kıldığını sanmıyorum asıl diyeyim bdp nin oynuna geldiklerinin farkında değillerdir diye düşünüyorum.
Genel anlamda halkın deyimiyle seçmene sırt dönen değil de yeni yüzlerle siyaseti yeni tanımlar getirecek yeni, saygın ve güvenilir başarılı isimler olduğu kanaatindeyim.Zaten doğudaki lllerin birçoğunda nufusun azalmasıyla vekil sayıları düştü.Olabilirki Başbakanımız vekil sayısı artan illere ağırlık vermiş olabilir nede olsa vekil sayısı önemli oy oranı değil..
Urfa'da cemaati küstüdükleri için fakıbabanın yanında oldu cemaatin gönlünü almaları lazım yoksa hezimet kapıda olur.
Okunmanı tavsiye derim