Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-25-2011, 00:10   #2
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hacim aslinda biz yanlis yapiyoruz neden dersen bdp nin, tabanla bir kan uyusmazligi var yani bdp marksist bir partiyken taban muhafazakar o halde bizde bölgede hizbullah, cemaat, menzil, naksibendi, ismailaga gibi dini cemaatlerle yakin olup, muhafazakar oylari cekmeliyiz tabiki birde asiret gercegi var ki bence ak partinin bu secimde yaptigi en büyük dogru asiretlerin feodal yapisini kirmak adina cok azami sayida asiret üyesini aday göstermesidir ;)
Zaten bu saydığın islami cemaatler ve tarikatlar birbirleriyle kavga etmekten başka bişey bilmiyorlarki.
Açıkcası Dini birlik sağlayamıyorlar hala benim cemaatim en iyisi zihniyeti var.
Doğuda en çok nakşibedilerin etkisi var ama onlarda siyasetten uzak fiili olarak destek vermiyorlar ama şiddet yanlısı olmadıkları için verdikleri sağduyu mesajları bdpyi çileden çıkarıyor bunuda cemaate yüklüyorlar.Benim bildiğim imamların çoğu nakşibendi bdp nakşibendilere hiçbirşey yapamaz yapmayı akıllarına getirdiği anda biterler bunun farkındalar o yüzden Hocaefendinin cemaatine işi havale ediyorlar kanaatindeyim.

Nakşibendileri diğer cemaatler gibi görmeyin 12 eylülde kanen evren bile onlara karışmaya cesaret edememiş.Aklınızda bulunsun
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla