Konu
:
Bir cesur açıklama daha; Çalgın'ın her çeşidi haramdır ,Tasavvuf müziği uydurmadır!
Tekil Mesaj gösterimi
04-27-2011, 11:52
#
47
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
El Emin
Nickli Üyeden Alıntı
Bende ismailağa yapıyor demedim ki dostum.
İsmailağanın bağlı olduğu nakşilik tarikatı dedim onlarda var.
Valla senin gördüklerini bilemem ama benim anne ve nene tarafından nakşiliği bilirim.
Hatta bizim buradaki nakşi dergahının kadınların ilahicisi nenem olur arbane çalıp söyler..
Birde 5 kol üzerinden ders veren şeyhler var onlarında ilahili zikirleri var.
Bidat diyorsunda neye göre kime göre bidat?
Toplu zikirde sonradan ortaya çıkmış bir kavram değil midir?
Efendimiz sahabilerle toplu zikir mi yapmıştır.Bidatsa toplu zikirde bidat..
Eğer ilahili zikire bidat diyorsan o zaman bidatın bidatı olur oda..
Dostum bidat bir çok bölüme ayrılır haram olanı,mekruh olanı olduğu gibi müstehap olanı hatta vacip olanı vardır
Allah beni çokça zikredin buyuruyor sen bu yolda harama bulaşmadan bir çığır açmışsan bu bidatın sevabı tadından yenmez
Ona bakarsak Camiye Minare yapmakta bidattir Peygamberimiz (s.a.v) böyle bir uygulama yapmadı Ancak Bilali Habeşin'in (r.a) ezanı okurken yükseğe çıkması bu fikri sundu buda müstehap bir bidattır
Buna çok örnek verebiliriz namaz dan sonra toplu olarak çektiğimiz tesbih ve okunan bazı dua ve ayetler de asrı saadet dönemin de bu şekilde yapılmıyordu bunu organize edip bu şeklini veren de Osmanlıdır bu da hoş bir bidat
Birde şu var zikir de çeşitlidir namaz da,Allahın anıldığı sohbetler de zikir hükmüne geçer bunlar da toplu zikire işaret değilmidir
Konu depare tarafından (04-27-2011 Saat
11:54
) değiştirilmiştir..
depare
Açık Profil bilgileri
depare - Daha fazla Mesajını bul