öncelikle AB'de yasayan bir vatandas olarak kendi görüsümü paylasmak isterim.
AB artik eskisi gibi etkili bir birlik degil. AB'nin büyümesi ile irkcilikta büyüdü.
AB üyesi olan her ülke, AB'nin kararlastirdigi gida kurallarina göre marketlerinin gidalarini satmalari gerekiyor. Bir AB ülkesi krize girdiginde AB olarak herkes yardim etmek zorunda. AB millete fazla vergi ödetiyor (Mesela Belcika. Dünyanin en sacma sistemi burada). Kullandigin arabanin vergisini AB belirler (mesela su an Diesel araclarin, positif olan herseyini kaldiriyorlar. Daha fazla vergi,..... Diesel arac alicam derken 2 defa düsün bir yanlis yapma). Gida sektorunde, belirli bir radiyasyon limiti var. Radyasyonlu yiyecekler icicekler. Fukushimanin olayindan sonra AB bu limiti tekrar yukseltmistir. Niye? Daha fazla satis olsun diye...
Bu birkac karsi cikmami saglayan nedeni.
Positif tarafi, Hudutlar kalkiyor. Halkimiz avrupaya rahat girebilecek. Ama dedigim gibi burada irkcilar cogaliyor. Ve sirf bu yuzden Turkiyeyi AB'de istemiyen bir grup var.
Ben zannediyorum ki sn basbakanimiz, AB'yi isteyenlere AB'nin ne oldugunu gostermek icin muracaatta. Yoksa Turkiyenin son 8 yilda AB'ye ihtiyaci oldumu? Hayir. AB deki ulkeler birbirlerine bagimli olduklari icin en az bir ekonomik sizintiyi hissederler.
Ben sahsen Turkiyenin AB degilde Asia'ya yönelmesinin Türkiye acisindan daha faydali oldugu kanatindeyim. Ve insallah Turk-Islam birligi kurulur. AB nin pili bitti. Buyuk sirketler burdan asia'ya göc ediyor. AB kendi kendini bir cikmaza soktu. Yok bunun sigortasi, yok bunun vergisi, yok bunun belgesi,............
15 ülke AB'ye tam idi. 25 oldu AB ¨kotüye gitti.
Bana kala gelecek Asyada, Ama vardir sn basbakanimizin bildigi. Hakkimizda hayirlisi. Bakalim mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler.
hayirli aksamlar.
|