Basın her gün oktan boktan haber yaparken her boku ciddiye alıp cevap vermek tabi olmaz.
Kaldı ki 'hemen' cevap verilmez dedim.Ben olsam bende vermezdim.
Misal,bir okulda müdürün 40 cm uygulamasını manşetten haber yaptılar.
Müdür çıktı açıklama yaptı.Manşetten haber yapan kaç şerefsiz basın müdürün açıklamasını manşetten veya en azından ufakta olsa bir köşesinde paylaştı ? Bazı basın diye geçinenler öyle bir haldeki,kerhanedeki karılara benziyorlar,istediklerini ağıza sakız yapmasını iyi biliyorlar.Her şeyin yeri ve zamanı var elbet.Sen soruşturma sonucunu beklemeden istifa istiyorsan demek ki bunda bir cacık var.Basın önceki YÖK başkanını mesela,göklere çıkarıyor da şimdikini sürekli eleştiriyorsa,bu işte de bir cacık var demektir.Kendi mekanizmalarını sürdürmek için illa ki yıpratma politikasını izliyorlar.Bugün başbakanın projesini eleştiren ve kemal malına destek veren gazete,ne gariptir ecevitin porjesi diye hava atıyor,kemalinde açıklaması ortada,tutar nerede ? Lafı makatından anlıyorsan sorun sende,ne diyoruz ? Sonuçlansın,suçu hatası varsa cezalandırılır,suçu hatası yoksa ne olacak peki ? Bu basın öyle bir basın ki,öyle pis bok beyinli muhalesef var ki,merkez bankası başkanı seçiminde bile aynı pisliği yediler,yenisinde de yemeye devam ettiler.Kısık seslede özür dilediler.Bu basını kimse ciddiye almaz,kanıtlanmamaış iddiaları da kimse ciddiye almaz.Suç duyurusunda bulunsunlar bu diddia ile ilgili gerisi kolay. Adam sanki babamın oğlu yoksa babane çokta tıkırımda sanki neresini savunayım ? Beni ilgilendiren basının yavşak tutumu.
|