Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı
Hemşehrim açık söyleyeyim bence bu seçenek konuyla alakasız olmuş. O mahkemeleri eleştireceksek, başka konuda eleştirelim. Daha güzel olmaz mı? Bunu mahkemeyi savunmak için söylemiyorum.
Ama eğer gerçekten, "Filistin'e sessiz kalmamızın sebebi, 100 sene önce kurulan İstiklal Mahkemelerinin psikolojik hareketidir" diyebilen varsa, onların inancını da ayakta alkışlıyorum(!)
Görmediğimiz İstiklal mahkemelerinin yaşattığı psikoloji ile bugün Filistin'den elini çekenler, demek ki asr-ı saadette yaşasalarmış, Müslümanlara yapılan o emsali görülmemiş işkenceleri görüp herhalde ya yahudi ya da putperest olurlarmış.
|
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı
...
Filistinde gözümüzün önünde yıllardır katliam gerçekleşiyor sadece izliyoruz gördüğümüzde tepki vermiyoruz artık,
Tarihimizin bilinmeyen yönlerinide yeni yeni öğreniyoruz ama sanki rutin birşeymiş gibi ilgi göstermiyoruz?
Dünyada Müslümanlar öldürülüyor, aralarına fitne sokuluyor birbirine kırdırılıyor
biz sadece izliyoruz, korkmuyoruz, endişenemiyoruz..
Artık üzülmüyoruz...
Peki sizce nedir bu ilgisizliğimizin sebepleri?
Sizce üzerimizde nasıl bir oyun oynandı?
Bilinçaltı telkinler bizim reflekslerimizi nasıl köreltti?
Kanunlar, mahalle baskıları bizi ne hale getirdi?
Nedir bu ilgisizliğin sebebi yani nedir bizim aklımızdaki bu uyusukluk, sosyolojik yorumdan çok özeleştiri kıvamında yorumlar yapalım.
|
Ben konuyu Filistine endekslemedim üstadım farkındaysan,
2. olarak paylaştığım videoyuda izlersen sadece filistinden bahsetmediğimi görürsün.
İstiklal Mahkemelerinin bu ankette yer alma sebebini bir süre sonra paylaşacağım konuda izah edeceğim.
Ama İstiklal Mahkemeleri konusundaki hassasiyetin garibime gitti, çok M.Kemal politiklarını savunan kişi ile tartıştım lakin cumhuriyet mahkemelerinin bir kara leke olduğunu onlar bile söylerdi neyse vardır bir bildiğin o meseleyi ayrı bir konuda detaylıca tartışacağız inşAllah.