Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı
Sayin Karakaya 2007 de böbrek yetmezliginden öldü diyor.
Paylasim Hasan Karakayanin yorumu oldugu icin, ben o yorum dolayisiyla sormustum....
Birde su var...kimine göre öldü, kimine göre ölmedi.
Varsayalimki bu operasyon bir senaryo degil, gercek... ve bu operasyon sonucu öldürüldü.
Birini, sucu ne olursa olsun, verilen bir emirle, yargilamadan bu sekilde infaz edebilirlermi? Bunun uluslararasi hukuki dururmu nedir?
Eger bizimkiler apoyu getirmeyip aninda infaz etselerdi acaba dünya kamuoyunun tepkisi bugünki gibi anlayisli mi olurdu yoksa Türkiyeyi protestomu ederlerdi
|
Apo'yu canlı ve silahsız yakalayıp, tanınamayacak kadar kötü bir hale getirerek öldürseydik ve cesedini de akdenize atsaydık, dünya ayağa kalkardı.
Onca Boşnak kardeşimizi katleden Sırp Kasap Miloseviç'i hatırlayın. Amerika değil miydi onu yıllarca savaş mahkemesinde yargılatan? Amerika değil miydi onun için özel cezaevi yaptıran? Amerika değil miydi herşey yasaya hukuka göre olmalı diyen? Şimdi ne oldu? Ladin neden yargısız infaz edildi?
Bakın, bana göre de Ladin öldü. Ama 2007'de ama 2011'de. Ladin'in ajan olup olmadığı, müslüman olup olmadığı da bence önemli değil. Zaten bunu Allah bilir. Ama CIA ajanı olmasa bile, Ladin'in Amerika tarafından kullanıldığı da şüphe götürmez bir gerçektir. Bizler için de önemli olan husus budur.
2001'den bu yana Ladin bahane edilip, saldırmadıkları toprak bırakmadılar. İslam gibi bir sözcüğün yanına terör kelimesini eklediler. Bugün Avrupa'daki hristiyanlar, Müslüman deyince terörü düşünür oldu. Ladin bahanesiyle 2001-2011 yılları arasında bu İslam dünyası Amerika'dan ne zulümler gördü, bir hatırlayın. Ama Amerika kule saldırısı dışında hemen hemen hiç bir terör olayına maruz kalmadı. O büyük saldırıyı yapan Ladin, geri kalan 10 yılda ne yaptı? Kaç kişi öldürdü? Amerika'dan ölen olmadı ama Pakistan'da Afganistan'da hatta Türkiye'de ölen çok kişi oldu.
Ladin, Amerika hakkında çok şey biliyordu. Özellikle Sovyet Rusya - Amerika hakkında eminim anlatacağı çok şey vardı. Fakat Amerika'nın işi bitince, Ladin'in de biletini kestiler. Tıpkı Saddam'ı bir zamanlar destekleyen Amerika'nın, işi bitince Saddam'ın biletini kesmesi gibi.